Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na programu je dnes další domácí utkání Slovanu, tentokrát s Mladou Boleslaví

06. 06. 2020 | 5:55

Slovan vyhrál tři ze čtyř utkání znovu rozběhnuté FORTUNA:LIGY. V 28. kole přijede na stadion U Nisy mužstvo z deváté příčky, FK Mladá Boleslav. Vzájemná bilance jasně hovoří pro Slovan, doma s Boleslaví neprohrál již dvanáct let. Podaří se nám sérii prodloužit? Zápas začíná v sobotu od 18 hodin.

fotbal liberec irma radost
Foto: Artur Irma

FK Mladá Boleslav

Mladá Boleslav momentálně neprožívá zrovna nejúspěšnější období. Od restartu ligy získala pouze jeden bod, a to remízou se Zlínem. Předtím dvakrát prohrála, nejdříve se Slavií 0:1 a poté byla deklasována Plzní s výsledkem 1:7. S Plzní Boleslav vystřelila pouze jednou na branku, a to z pokutového kopu, který proměnil Jiří Klíma. Se Zlínem se zase trefil nejlepší střelec Mladé Boleslavi, Lukáš Budínský.

Našemu soupeři se příliš nedařilo ani před vynucenou pauzou. Z 16 možných bodů jich vybojoval pět. Momentálně mu patří devátá příčka, neboli skupina o Evropskou ligu. Střed a vrchol tabulky jsou letos velmi vyrovnané (mimo první dvě místa), Boleslav na elitní šestku ztrácí pouze tři body. Na druhou stranu, náskok na skupinu o udržení činí pouze pět bodů. Ve hře je ještě devět bodů, takže mohou Boleslavští dopadnout všelijak.

Se Slovanem má Boleslav poměrně nepříznivou bilanci, na stadionu U Nisy vyhrála naposledy v roce 2008. Boleslav také Liberec neporazila už bezmála čtyři roky, a to od ligového zápasu z 31. července 2016, kdy vyhrála výsledkem 3:0. Celkem spolu tyto dva celky sehrály 31 zápasů, z nichž 17x vyhrál Liberec, 8x Mladá Boleslav a šest zápasů nepoznalo vítěze. Celkové skóre je 62:46 pro Slovan.

FC Slovan Liberec

Slovan se po výhře v Podještědském derby posunul na výtečné třetí místo. Vítězství bylo stvrzeno jediným gólem Tomáše Malinského, který se dostal levou stranou do vápna, kličkou obešel obránce a vyslal přesnou střelu ke vzdálenější tyči. Pokud by Jablonec porazil Teplice, potřebujeme alespoň remízu pro udržení třetí příčky. Bodový rozdíl je na vrcholu tabulku velmi malý, takže se počítá každý bod.

V letošním roce se nám celkově daří mnohem lépe než na podzim. Od začátku roku jsme vyhráli sedm z osmi soutěžních utkání. Po restartu ligy jsme porazili Jablonec (1:0), Slovácko (3:1) a České Budějovice (3:1). Jediná prohra byla s Teplicemi (0:2). Na třetí pozici máme náskok dvou bodů na čtvrtý Jablonec a čtyři body na Spartu spolu se Slováckem.

Naposledy jsme se s Mladou Boleslaví střetli venku ve čtrnáctém kole FORTUNA:LIGY. Pozice byly v té době prakticky opačné, my jsme zaujímali v tabulce desáté místo, Boleslav třetí. Zápas se nejdříve vyvíjel lépe pro domácí, ale gól Petara Musy nastartoval celý tým, který si nakonec došel pro výhru 3:1. Zápas začíná v sobotu 6. června v 18:00.

www.fcslovanliberec.cz