Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Náročná zkouška, k Nise přijede pražská Sparta. Ukáže Slovan formu v domácí atmosféře?

25. 08. 2019 | 8:46

Po červených kartách v Karviné nás čeká pravděpodobně další vyhecovaný zápas, alespoň tomu tak obvykle bývá, pokud se střetnou týmy Slovanu a Sparty, obzvlášť na stadionu U Nisy. Vždyť v posledních třech vzájemných utkáních „padlo“ hned 16 karet, jedna z nich červená. Uvidíme podobný duel i tentokrát? Přijďte podpořit liberecké fotbalisty, hraje se v neděli 25.8. od 19 hodin!

folbspartaC
archivní foto

AC Sparta Praha – Konec v Evropě i hledání optimální jedenáctky

Sparta si v posledních letech prošla mnoha změnami a ráda by jistě v tomto roce po „dlouhých“ pěti letech znova vyhrála titul. K tomu má dopomoci příchod několika posil a také nového kouče Václava Jílka. Mladý a sebevědomý trenér se ujal kormidlování širokého kádru, v němž se stále snaží najít patřičný balanc mezi hráči. Nutno dodat, že plánování sestavy mu může do velké míry hatit až nezvykle rozsáhlá marodka týmu, dlouhodobě zraněných má Sparta opravdu dost (namátkou Bořek Dočkal, Matěj Pulkrab, Václav Kadlec, Martin Frýdek a další).

Pražané měli v této sezóně ambice i v Evropské lize, které se ovšem rozplynuly již ve 3. předkole. Velká očekávání již částečně „nahlodal“ těžký los, přisouzeným týmem se stal turecký Trabzonspor, jehož barvy hájí i český reprezentant Filip Novák. Přitom první zápas (hraný na Letné) začal příznivě, domácí vedli 2:0, avšak poslední desetiminutovka Spartě nevyšla. Dostala dva góly a do tureckého města odjížděla pouze s remízou 2:2. V odvetě Pražané nezačali dobře, rychle inkasovali, ale naději vrátil mladíček Hložek. Těsně před koncem zápasu přišlo definitivní rozhodnutí, gól Filipa Nováka, který znamenal konec sparťanského tažení v pohárech.

Nejzajímavější změny v kádru Sparty

Libor Kozák (volný hráč), Liberec -> Sparta
Ladislav Krejčí (přestup), Brno -> Sparta
Andreas Vindheim (přestup), Malmö -> Sparta
Martin Graiciar (hostování s opcí), Fiorentina -> Sparta
Michal Trávník, David Lischka (přestup), Jablonec-> Sparta

Sparta do nového ligového ročníku nevstoupila nejlépe, protože hned v prvním zápase doma prohrála se Slováckem 0:2. Poté ale přišlo zlepšení výkonů, proti Jablonci sparťanští fotbalisté zvítězili 2:0. Následovalo ještě jedno zaškobrtnutí v podobě remízy 2:2 v Českých Budějovicích. Poté výhra 3:0 s Příbramí a bláznivý zápas v Mladé Boleslavi, který dopadl lépe pro domácí, protože Sparta odjížděla s porážkou 3:4. V minulém utkání vyhráli svěřenci trenéra Jílka v nelehkém duelu s Baníkem 2:0.

FC Slovan Liberec – Další přípravný zápas a červené karty

Slovan měl v tomto týdnu znovu o program postaráno, protože odehrál další přípravné utkání, tentokrát proti FK Ústí nad Labem. Druholigový tým dal našim náhradníkům zabrat a nakonec zvítězil 2:1. Do duelu zasáhlo i několik mladíků, kteří mohli nabrat cenné zkušenosti. Další pozitivní zprávou pro fanoušky byl podpis nové smlouvy Filipa Nguyena až do června roku 2022.

Méně pozitivní zprávou je, že z předešlého utkání proti Karviné nemohou do zápasu proti Spartě nastoupit hned dva hráči ze základní sestavy. Jedná se o Oscara a Kamsa Maru, oba jmenovaní totiž obdrželi červenou kartu, což trochu pokazilo celkový dojem ze zápasu. Slovan v něm totiž dokázal vybojovat všechny tři body, díky gólu Peška, a to přesto, že dohrával utkání v devíti. Dočkáme se dalšího bodového přídělu i v neděli?

www.fcslovanliberec.cz