Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nastartoval mě vlastenec proti Zlínu, směje se po utkání s Plzní Michal Bulíř

18. 01. 2020 | 11:59

Takový výsledek asi nikdo nečekal. Bílí Tygři v boji o první příčku smetli Plzeň 7:1. Velkou měrou se na vítězství podílel Michal Bulíř, který si připsal jeden gól a dvě asistence. „Cítím se výborně. Po zranění už jsem se do toho dostal, jsem rád, že můžu pomoci týmu," hlásí centr elitní liberecké formace.

hokej bulíř2
Foto: www.hcbilitygri.cz

Michale, co jste oproti úternímu zápasu proti Plzni museli změnit?
Disciplínu. Tam jsme byli několikrát vyloučení a oni své početní výhody využili. V domácím utkání jsme sice taky párkrát šli na trestnou lavici, dobře jsme si ale jejich přesilovky nastudovali a bránili jsme je. Kluci, kteří hrají oslabení, odvedli výbornou práci. Pak rozhodla naše produktivita, dali jsme sedm gólů a odnesli jsme si tři body.

Do plzeňské branky místo obvyklé jedničky Dominika Frodla od začátku nastoupil Kristián Kolář. Říkali jste si k tomu před utkáním v kabině něco?
Já jsem to vůbec nevěděl. Zjistil jsem to, když jsem se před úvodním buly kouknul na gólmana. Trošku mě překvapilo, že Frodla dali po vítězném zápase na střídačku. Hlavní ale je, že jsme dali góly, je jedno, kdo v té bráně stál.

Opět jste natáhli svou vítěznou sérii tady v Home Credit Aréně. Je pro vás domácí kluziště velkou výhodou?
Vždycky je domácí prostředí důležitým faktorem. Jsme rádi, že toho využíváme. Lidi nás skvěle podporují a my jim to díky těmhle výsledkům můžeme vrátit. Doufám, že nám to doma půjde i nadále.

Vypadá to, že jsi se po zranění dostal do formy...
Musím říct, že už se cítím výborně. První dva zápasy po zranění jsou vždycky těžší, člověk se do toho dostává. Postupně se to ale zlepšuje. Pomáhá mi, že se teď hraje prakticky obden, jsem tak v zápasovém tempu. Už jsem se do toho dostal a jsem rád, že můžu pomoct týmu.

Takže tě nastartoval ten vlastenec proti Zlínu?
No jasně, to byl první gól po mým návratu, to mě nakoplo (smích). Pak jsem to asi osmkrát zkoušel na tréninku, ani jednou jsem to netrefil.

V čem vidíš největší sílu Bílých Tygrů?
Fungujeme jako tým, jak v kabině, tak i na ledě. Je strašně důležité, že držíme při sobě. Když jeden něco zkazí, ten druhý to může napravit. Taky hrajeme hodně na puku, soupeře moc nepouštíme k šancím.

V dalším kole vás čeká Třinec...
Loňský mistr, zase velmi kvalitní soupeř. Půjdeme do toho naplno, ostatně jako proti Plzni. Hlavně musíme hrát svou hru.

www.hcbilitygri.cz