Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nedělní utkání s Vítkovicemi bude speciální. Podpořte s Bílými Tygry fanouška bojujícího s nádorem

24. 02. 2024 | 12:22

Nedělní utkání s Vítkovicemi bude mít speciální nádech. Slavnostní buly na něm vhodí velký fanoušek Tomáš Skála, který bojuje s vracejícím se nádorem na mozku. Připojte se k Tygrům a pomozme mu společně s léčbou!

fanoušekbt
Foto: hcbilitygri.cz

Dvaatřicetiletý Tomáš Skála je obyčejným klukem z Tanvaldu a zároveň velkým fanouškem Bílých Tygrů. Už od svých devíti let však musí svádět boje, které jsou mnohem vážnější, než ty na ledě. V takto raném věku se u něj totiž poprvé objevil nezhoubný nádor na mozku. Díky třem operacím a gama záření se podařilo nádor odstranit a zdálo se, že je vyhráno.

O patnáct let později se však nádor ozval znovu, po operacích a ozařování navíc došlo k recidivě, přesto se i tentokrát podařilo nemoc přemoci. Klid však trval pouze do loňského roku, kdy musela přijít další operace a série chemoterapií. Po ukončení léčby se Tomáš vrátil zpět do běžného života a začal pracovat jako závozník ve školní jídelně.

Na říjnové preventivní kontrole bohužel lékaři zjistili, že se nádor opět vrátil. Přiblížil se k smyslovým centrům, následovala tedy další, tentokrát velmi riziková operace. Tomáš se po ní fyzicky velmi dobře zotavil, zhoršil se mu však zrak a má mírné problémy s řečí, které se snaží překonat pravidelným tréninkem.

Vzhledem k umístění nešlo nádor celý odstranit, vzhledem k jeho umístění by riziko bylo extrémně vysoké. Jediným řešením je tak biologická léčba, kterou však neproplácí pojišťovna a která stojí 720 000 Kč na čtvrt roku. Proto vznikla z iniciativy jeho nejbližších sbírka na platformě Donio, která má za cíl pomoci zafinancovat tuto nákladnou léčbu, která může pomoci zastavit růst nádoru a dokonce jej pomoci zmenšit.

Pomozte spolu s Tygry!

Tomáš je věrným fanouškem Bílých Tygrů a pravidelně chodí nejen na zápasy, ale také na autogramiády a další klubové akce. Tygři se proto rozhodli Tomášovi jeho oddanost oplatit a pomoci mu v jeho náročném souboji s nemocí. Na nedělním utkání s Vítkovicemi se neuskuteční tradiční McDonald's Tygří Trefa, namísto toho bude celý aktuální zůstatek navýšený o počet fanoušků na nedělním zápase věnován na konto Donio sbírky. Už jen tím, že dorazíte na zmíněné utkání, tak pomůžete navýšit částku, která bude na pomoc Tomášovi věnována. Kromě toho pomohou Tygři tomuto fanouškovi splnit i další sen, a to vhodit slavnostní buly před začátkem duelu s Vítkovicemi.

A pomoci můžete i vy. Ať už před utkáním nebo během něj, připojte se k Tygrům a pomozme společně jednomu z nás, fanouškovi Tomášovi, vybojovat jeho nejdůležitější souboj! Přispět můžete přímo na webových stránkách platformy Donio jakoukoliv částkou. Pojďme společně vybrat na jedno čtvrtletí biologické léčby, která výrazně pomůže Tomášovi k návratu do běžného života!

Připojte se k nám a pomozme Tomášovi v jeho boji se zákeřnou nemocí!

POMOCI TOMÁŠOVI MŮŽETE ZDE

Foto: www.hcbilitygri.czwww.hcbilitygri.cz