Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nedotknutelná čísla legend: Jedenáctka Jaroslava Kasíka ční nad libereckým ledem ze všech nejdéle

18. 11. 2019 | 19:01

Jaroslav Kasík se dá označit za vůbec první legendu libereckého hokeje. Ze všech osobností, které mají vyvěšený dres pod stropem Home Credit Areny, je nejdříve narozený. Stalo se tak ještě v průběhu 2. světové války v roce 1943. Číslo 11, se kterým byla spjata jeho hokejová kariéra, zároveň ční nad libereckým ledem ze všech nejdéle.

kasík jaroslav
Foto: www.hcbilitygri.cz

Kasík byl poctivým útočníkem, kterého v jeho éře 60. a 70. let zdobila velmi důrazná a týmová hra. Každý zápas odevzdal na ledě více než sto procent, byl to navíc velký liberecký srdcař. Ve Stadionu strávil celou svoji hráčskou kariéru. V osmi sezonách odehrál dohromady 350 utkání a nastupoval po boku dalších velikánů, jako byli Jaroslav Nedvěd starší a Ctibor Jech.

Po konci aktivní kariéry se začal věnovat mládeži, kde dlouhé roky působil na pozici trenéra. Pod jeho dohledem tak vyrostli mnozí skvělí hráči jako Ladislav Šmíd, Jan Plodek, Václav Kočí, Jiří Moravec, Lukáš Pabiška či jeho vnuk Michal Bulíř, který patří k nejpopulárnějším hráčům v současném kádru Bílých Tygrů.Foto: www.hcbilitygri.czV devadesátých letech minulého století se Jaroslav Kasík ve funkcionářské roli stal spolu s Petrem Syrovátkem, Ctiborem Jechem a Františkem Vozkou důležitou osobností, která se postarala o záchranu hokejového klubu v Liberci. Jeho životní pouť bohužel skončila předčasně po krátké těžké nemoci. Na jeho počest se každoročně v Liberci koná Memoriál Jaroslava Kasíka, který je jedním z nejtradičnějších a nejlépe obsazených mládežnických turnajů v České republice.

www.hcbilitygri.cz