Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nejdůležitější je neprohrávat třetí třetinu, když vedeme, velí Michal Bulíř

14. 02. 2020 | 11:01

V dramatickém utkání proti Vervě Tygři ztratili vedení o dva góly, ale v závěru ještě stihli zareagovat a v prodloužení byli nakonec úspěšnějším celkem. Navrátilec do sestavy Michal Bulíř si navíc připsal důležitou trefu! "Nechci to nijak zakřiknout, ale cítil jsem se suprově. I ty dva body jsou hodně cenné," komentuje jedna z libereckých střeleckých opor.

hokej bulíř 2
Foto: www.hcbilitygri.cz

V utkání jste měli vedení o dvě branky, ale to jste ztratili. Jak se popisuje zápas rozhodnutý až v prodloužení?
Párkrát jsme na ledě zaspali a soupeř pak jezdil do přečíslení. Ještěže jsme v závěru vyrovnali a poté to urvali v prodloužení. Chtěli jsme sice tři body, ale i ty dva jsou hodně cenné. Musíme si lépe pohlídat tu třetí třetinu, neztratit vedení a příště vyhrát za všechny body.

První třetinu jste hráli skvěle na puku a potom jste lehce polevili. Je to o hlavě?
Vítkovice u nás vyhrály a Litvínov málem taky. Ty týmy hrají o všechno a zápasy proti nim pro nás nejsou příjemné. Musím na druhou stranu říct, že jsme odvedli dobrou práci, kdy jsme skóre zase překlopili na naši stranu.

Jak se hrálo tobě po dlouhé době?
Nechci to nijak zakřiknout, ale cítil jsem se suprově. Kondičně i psychicky bych to hodnotil pozitivně, jelikož jsem nebyl nijak nervózní. Doufám, že týmu budu pomáhat v té nejdůležitější části sezóny.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Co se týče tvého gólu, byl snadný zakončit?
Prázdná brána není zas tak jednoduchá zakončit a každý ví, jak to občas dopadá. Tohle bylo ale blízko, takže to stačilo jenom doklepnout. Za ten gól jsem vděčný.

Nebyl jsi trochu nervózní, aby to tentokrát bylo do správné branky?
Nevím, co bych musel dělat, abych z téhle šance dal vlastní gól. (smích) To bych se musel hodně otočit, teď to bylo do té správné o dost jednodušší.

Z čeho se tedy poučit, abyste příště vyhráli rovnou za tři body?
Nejdůležitější je neprohrávat třetí třetinu, když vedeme, a třeba ji jen zremizovat. Tým jako jsme my, si musí zápas pohlídat, což jsme proti Litvínovu úplně nesplnili. Obrat nás ale může jen nakopnout do závěrečné fáze a my si tím uvědomíme, že taková utkání ještě dokážeme otočit.

www.hcbilitygri.cz