Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nová posila Dominik Hrachovina: Nikde to možná nefunguje lépe než právě tady, v Liberci

11. 11. 2019 | 13:18

Nová brankářská posila Bílých Tygrů, Dominik Hrachovina, bude pod Ještědem působit pouze do konce sezóny, jelikož tu příští má v plánu se vrátit do Finska. Tady má však vysoký cíl. „V Česku je Liberec jedním z nejlepších míst pro hraní hokeje a šance tu něco vyhrát je velká,“ povídá pětadvacetiletý gólman.

hoHrachNew
Foto: www.hcbilitygri.cz

Jak bys zhodnotil tvé působení ve Švýcarsku?
Začátek se vyvíjel celkem dobře, ale potom jsem se dostal do takové zvláštní situace. Když opominu hokej, život tam byl skvělý a kluci v kabině byli také super. I když jsme prohráli, tak tam byla pořád sranda. Bylo to něco nového a člověk se mohl poučit z chyb.

Co člověku běží hlavou, když to mělo celkem nešťastný průběh?
Byly tam situace, kdy s tím člověk ani nic nenadělá a může se jen trápit. Nebylo to nic příjemného. Už dopředu jsem věděl, že jakmile mi zkouška skončí, budu bez práce. Takže jsem to už nějaký pátek řešil.

Liberečtí trenéři ti řekli, co od tebe očekávají? Jak celkově severočeský tým vnímáš?
Já to nechávám plynout, jak se všechno vyvine. V Česku je Liberec jedním z nejlepších míst pro hraní hokeje. Nikde to možná nefunguje lépe než právě tady. Moje rozhodnutí bylo proto úplně jednoduché.

Na příští rok máš ale přichystanou smlouvu ve Finsku. Je to běžné?
Myslím, že ano. V Česku asi moc ne, ale ve Finsku je to úplně normální.

Když se řekne Finsko, co se ti všechno vybaví?
Vyrostl jsem tam jako sportovec a jako člověk. Na tu zem a lidi v ní nedám dopustit, protože mi umožnili být v životě tím, kým právě jsem. Bez nich bych tady nebyl.

Minulý rok tě postihlo velmi nepříjemné zranění, které tě na chvíli zastavilo v KHL. Dokázal bys to popsat?
S mojí nohou to bylo velmi komplikované. V listopadu minulého roku to bylo všechno dobré, ale kolem Vánoc jsem v noze musel mít destičky a šrouby, které se mi potom draly zase ven, takže jsem měl strašné bolesti. Před zápasem jsem ležel na kapačkách, aby mě to nebolelo. Polykal jsem prášky jak lentilky, bylo to šílené. Naštěstí jsem šel potom na operaci a mohl jsem v lednu hrát.

Byl to šok, když ses dozvěděl, že další smlouva v Barysu Astana nebude?
Nebyl to šok, ale zas nechci říct, že bych to čekal a nějak si to připouštěl. Byl jsem smutný, jelikož jsem se už v létě cítil fyzicky dobře a noha byla zdravá. Ta sezóna vzhledem k mému zdraví nebyla tak špatná, když se podívám na čísla. Chtěl jsem se porvat o místo v KHL a ukázat se, ale nevyšlo to.

Bereš Česko jako takový restart?
Možná to tak vyzní, ale já to tak neberu. Život jede dál. To člověk nemůže nijak zastavit nebo výrazně ovlivnit. Šance s Libercem něco vyhrát je ale veliká.

Těšíš se na tu svoji extraligovou premiéru? Překvapilo tě tu zatím něco?
Těším, je to zase něco nového, budu se adaptovat na to, jak to tady funguje a jaký se hraje hokej. Uvidíme, snad to bude dobré. Zatím mě tu nic nepřekvapilo. Puk je tu černý jako všude jinde. (smích)

www.hcbilitygri.cz