Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Obránce Bílých Tygrů Ronald Knot si pochvaloval přesilovky a varuje, že není rozhodnuto

08. 04. 2021 | 6:50

Velice důležitou postavou třetího semifinále extraligy mezi hokejisty Liberce a Sparty byl obránce Bílých Tygrů Ronald Knot. Šestadvacetiletý šikovný zadák gólem a asistencí pomohl ve druhé třetině smazat dvougólové manko a na ledě byl také při rozhodující trefě Radana Lence v prodloužení. I díky jeho příspěvku Severočeši přidali v semifinálové sérii hrané na čtyři vítězství třetí bod a ve čtvrtek opět doma mohou dovršit postup do finále.

knot
Foto: www.hcbilitygri.cz

Trenér Patrik Augusta o neuznaném gólu:

„Samozřejmě je to o psychice hráčů. V takových případech vnitřně nějakou křivdu cítíte. Je to ale věc, která v tu chvíli končí a už s ní nikdo nic neudělá. Po první třetině se kluci v hlavách uklidnili a začali jsme pracovat na věcech, které jsme mohli ovlivnit.“

"Teď krátce po utkání se cítíme samozřejmě fantasticky. Když se série přestěhovala k nám do Liberce, tak jsme si říkali, že chceme urvat minimálně jeden zápas. Je skvělé, že se nám to povedlo hned dneska v prvním zápase a zítra uděláme všechno pro to, abychom urvali i ten další a sérii ukončili,“ řekl Knot v on-line rozhovoru s novináři.

Sparta do utkání nastoupila velmi zostra a po gólech Ladislava Zikmunda a Davida Tomáška se dostala do vedení 2:0. Bílí Tygři ale nesložili zbraně a díky Michalu Birnerovi rychle snížili. Dvě minuty před koncem druhé třetiny Knot vyrovnal a začínalo se nanovo.

“Od poloviny utkání, kdy se nám podařilo snížit, si myslím, že jsme hráli velice dobře a byli lepším týmem. Vzpomněl jsem si na úvodní zápas s Hradcem, kdy jsme v polovině prohrávali o tři góly. I dnes jsme zabrali a znovu jsme si potvrdili výkonem, a nakonec i výsledkem, že síla v týmu opravdu je,“ pochvaloval si produktivní zadák.

Vyzdvihnul i přesilové hry domácích. “V celém zápase jsme si fantasticky pomohli přesilovkami, dali jsme v nich všechny naše góly. Věřil jsem tedy, že se nám podaří zápas rozhodnout ještě v základní hrací době, přesilovku v samém závěru jsme ale nesehráli příliš dobře. Naštěstí jsme dostali další šanci v prodloužení a tam už jsme gól dali," radoval se odchovanec Slavie.Foto: www.hcbilitygri.czNenápadnou, ale velmi důležitou roli sehrál v početních výhodách domácích Dávid Gríger. Nejprve dvakrát výborně zaclonil výhled Matěji Machovskému a v nastaveném čase byl za svou práci odměněn vítěznou brankou, kdy jemně tečoval Lencovu střelu.

“Všechny tři góly jdou rozhodně za Dávidem. Při prvním i druhém fantasticky zaclonil brankáři výhled. Jsem přesvědčený, že kdyby tam nestál, tak ty góly nepadnou. U třetí branky pak navíc puk ještě lehce tečoval. Hraje kolem branky výborně a my se jeho práce snažíme využívat. Zatím to funguje a věřím, že to takto půjde i nadále,“ přá si Knot, který si loni v prosinci odbyl na ruském Channel One Cupu reprezentační premiéru.

Bílí Tygři mají k dispozici čtyři mečboly. Ve čtvrtek již mohou sérii s vítězem základní části v nejkratším možném čase na svém ledě ukončit. “Já osobně to vůbec nevidím tak, že by bylo hotovo. Soustředíme se jen na každé další utkání, které přijde. Vedeme v sérii 3:0 a dokud nepřidáme čtvrtý bod, tak není hotovo. Na zápas se opět dobře připravíme a samozřejmě by bylo moc fajn, kdyby se nám to podařilo urvat hned zítra a sérii ukončit, “ dodal Knot.

čtk

Myslel jsem na první zápas s Hradcem, přiznává po dalším obratu Ronald Knot

Do třetího semifinále vstoupila lépe Sparta, která v polovině utkání vedla o dvě branky. Tygři se však nadechli k dalšímu zvratu, který dokonali v prodloužení. Klíčem k úspěchu byly přesilové hry, v nichž Liberečtí vsítili všechny tři góly. „Početní výhodu na konci třetí třetiny jsme nesehráli úplně ideálně. Naštěstí jsme v prodloužení dostali další šanci,“ oddechl si Ronald Knot.

Vedete nad Spartou 3:0 na zápasy. Jaké jsou nyní pocity?
Když se série přestěhovala k nám do Liberce, tak jsme si říkali, že ten mečbol musíme urvat. To se nám povedlo, takže jsme nadšení. Nyní musíme udělat vše pro to, abychom získali poslední výhru.

Už v první třetině vám rozhodčí odvolal přesilovkovou trefu. Bylo těžké to v tu chvíli překousnout a jít dál?
Byla to škoda, mohli jsme se díky gólu rychle vrátit do hry. Bohužel ho neuznali. Trend je nyní nastavený tak, že i při sebemenším kontaktu s gólmanem branka neplatí, takže byla nejspíš neuznána správně. Já jsem ale záběry neviděl, takže to nemůžu posoudit.

Co stálo za tak těžkým obratem?
Měl jsem v hlavě první střetnutí s Hradcem Králové, v němž jsme také prohrávali. V druhé půlce jsme se ale zlepšili a otočili skóre. Teď jsme i proti Spartě potvrdili, že jsme dost silní na to, abychom zvrátili nepříznivý stav. Když jsme v polovině utkání snížili, tak jsme přidali. Podle mě jsme od té chvíli byli lepším týmem.

Dalším klíčem byly určitě přesilovky...
Chtěli jsme zápas rozhodnout už v početní výhodě na konci třetí třetiny, jenže jsme ji nesehráli úplně ideálně. Naštěstí jsme v prodloužení dostali další šanci. Fantasticky jsme si přesilovkami pomohli, dali jsme v nich všechny tři góly. Jak už jsem ale říkal, od půlky duelu jsme měli navrch a zaslouženě jsme vyhráli.

Když jsi ranou od modré vyrovnal, výborně brankáři clonil Dávid Gríger. Co říkáš na jeho práci v brankovišti?
Dá se říct, že všechny tři branky jdou za ním. Víme, že hodně hraje kolem brány, tak se toho snažíme využívat.

K postupu do finále vám chybí jedna výhra a jak se říká, poslední krok je nejtěžší. Bude to tak i v tomto případě?
Vůbec to nevidím tak, že by bylo hotovo. Vždy si říkáme, že chceme vyhrát zápas, který má přijít, což se nám zatím daří. Stejným systémem se budeme připravovat i na čtvrtou bitvu.

www.hcbilitygri.cz