Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Odvetu v Mladé Boleslavi si berou Bruslaři. Bílí Tygři podlehli vysoko 2:8

13. 08. 2020 | 19:37

Severočeši se ve čtvrtek vydali na led nedaleké Mladé Boleslavi, kterou v úterním zápase porazili 2:0. Tentokrát ale v přípravě poprvé zaváhali. Bruslaři totiž vsítili v první třetině hned tři branky, čímž si získali vysoký náskok, který už Tygři nezvládli dohnat. Za Liberec se v utkání trefili obránci Ronald Knot a Tomáš Hanousek.

boleslav 20
Foto: www.hcbilitygri.cz

Úvodní perioda libereckým hokejistům nevyšla vůbec podle představ. Již ve čtvrté minutě totiž Bruslaři udeřili v podání Brandona Aldersona, který po nahrávce od finského spoluhráče zakončoval do odkryté klece - 1:0. Závar před tygří bránou se ale neuklidnil, několik málo vteřin poté se dostal do úniku opět Brandon Alderson a domácímu celku vsítil druhý gól střelou mezi betony - 2:0

Ačkoliv Tygři začali vyvíjet tlak a kladli větší důraz na boleslavskou klec, snížit se jim nepodařilo. Naopak se Bruslaři dostali do rychlého přečíslení díky vracejícímu se hráči z trestné lavice, což přineslo jejich tříbrankové vedení. Pavel Kousal poslal pohotovou střelu z pravého kruhu do horní části branky - 3:0.Foto: www.hcbilitygri.czDo druhé třetiny šly šelmy s jasným úkolem - jakkoliv snížit gólové manko. To se povedlo v přesilovce, kde se po svižné souhře přesně trefil Ronald Knot z ostrého úhlu - 3:1! Domácí celek si ale posléze vzal vysoké vedení zpět. V početní výhodě byl střelecký pokus Mitchella Fillmana tečován Radimem Zohornou, čímž kotouč zamířil přímo do sítě - 4:1.

Ve 36. minutě dostali Liberečtí další ránu. O pátý gól středočeského klubu se postaral Mitchell Fillman, když vypálil od modré čáry přímo do pravého horního rohu - 5:1. Ke konci dvacetiminutovky se Tygři museli vypořádat s dlouhým oslabením, které ale zvládli na jedničku, a tak se do zazvonění sirény skóre nezměnilo.

Foto: www.hcbilitygri.czHned v první minutě poslední části čelil Jaroslav Pavelka dalším obtížím, kdy se po nešťastné situaci u mantinelu zhostil puku Radim Zohorna. Ten následně nahrál volnému Davidu Ciencalovi, který bezproblémově poslal puk do odkryté sítě - 6:1. Za pár chvil měl u domácí svatyně šanci Tomáš Rachůnek, ale ani na několik pokusů se mu dorážka nepodařila procpat za brankovou čáru.

Boleslavský Jakub Strnad dostal příležitost k sedmému gólu, když sám čelil tygřímu gólmanovi, a nakonec uspěl - 7:1. Ve 49. minutě si Brandon Alderson vystřelil hattrick, když se neminul z levého kruhu mezi betony - 8:1. Tygři před koncem ale síly nevypustili a ještě gólově odpověděli. Gašper Krošelj totiž nestihl zareagovat na Tomáše Hanouska z pravého kruhu, jenž trefil pro Liberec druhý gól.

V duelu padlo celkem deset gólů, ale na ty další z liberecké strany už nezbyl čas. Bílí Tygři se tak z Mladé Boleslavi vracejí poprvé v letošní přípravě s prázdnou.

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 8:2 (3:0, 2:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 4. Alderson (Jääskeläinen), 5. Alderson (Zbrořil, Klikorka), 15. Kousal (Najman, Strnad), 36. Fillmann (Bernad), 41. Cienciala (Zohorna), 48. Strnad (Kousal, Klikorka), 49. Alderson – 27. Knot (Šmíd, Birner), 54. Hanousek (Rosandič). Rozhodčí: Pešina, Pražák – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 353. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 8:1, 8:2.

BK Mladá Boleslav

Gašper (Růžička) – Hrbas, Klikorka, Dlapa, Pláněk (C), Bernad, Fillman – Cienciala, Zohorna, Šťastný (A) – Strnad, Najman, Kousal – Alderson, Zbořil, Jääskeläinen – Lunter, Bičevskis, Stránský (A).

Bílí Tygři Liberec

Pavelka (Kváča) – Šmíd (C), Knot, Rosandič, Hanousek, Kunst, Štibinger – Birner (A), Filippi, Bulíř – Rachůnek, Gríger, Lenc – Vlach, Šír, Rychlovský.

www.hcbilitygri.cz