Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Odveze si Slovan z Opavy třetí letošní výhru ve Slezsku?

21. 09. 2019 | 6:29

Další souboj, další nelehká šichta. Slovan poměří v sobotu od 16:30 síly s Opavou, proti které se mu v minulé sezóně příliš nedařilo. Ve dvou vzájemných utkáních po návratu SFC do nejvyšší soutěže naše mužstvo vybojovalo jen bod. Teď však bude chtít nepříznivou bilanci přerušit. V aktuální sezóně už jsme dokázali vyhrát v Ostravě i v Karviné, jak dopadne naše třetí slezská štace?

foLBSpartaA
archivní foto

SFC OPAVA – ODRAZIT SE ODE DNA

Liberecký Slovan čeká podruhé během dvou týdnů utkání s posledním celkem tabulky. Teplice se díky vybojovanému bodu U Nisy ze spodku tabulky odlepily, místo nich na něj spadla Opava. Zdání však klame, stejný počet bodů (7) má i Karviná. Slovan, který je desátý, navíc dělí od poslední příčky jen tři body.

Opava vstoupila do nového ročníku sympaticky. V prvním kole porazila České Budějovice 1:0, stejným výsledkem pak přehrála i Příbram. Nicméně následně se Slezané bodově "zasekli", nutno přiznat, že měli velmi těžký los. Postupně hráli s Mladou Boleslaví (1:4), Baníkem (0:2), Jabloncem (1:2), Zlínem (0:3) a Viktorií Plzeň (0:4). Sérii pěti duelů bez bodu nakonec přerušili až zápasem se Slavií, v němž heroickým výkonem ubojovali remízu 1:1.

V posledním kole prohráli na horké olomoucké půdě 0:2, teď však budou chtít doma proti Slovanu bodovat. Po návratu do nejvyšší soutěže spolu obě mužstva sehrála dvě utkání, jednou spolu v utkání hraném v Brně remizovala 1:1 a v prosinci minulého roku SFC slavil U Nisy překvapivou výhru 2:1.

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ ZMĚNY V KÁDRU OPAVY

Tomáš Smola (přestup), Opava -> Baník Ostrava
René Dedič (přestup), Třinec -> Opava
Karel Knejzlík (přestup), Liberec -> Opava
Martin Sus (volný hráč), Opava
Pavel Šulc (hostování), Plzeň-> Opava
 

Nejúspěšnějším střelcem Opavy je se dvěma góly René Dedič. Prosadili se i zkušený Pavel Zavadil, Jan Žídek a Václav Jurečka. Mezi nahrávači se zadařilo rovněž Zavadilovi, Petru Zapalačovi a Bidje Manziaovi. Mezi třemi tyčemi se podělili o porci minut Vilém Fendrich, který odchytal šest zápasů a udržel dvě čistá konta, a Vojtěch Šrom, jenž nastoupil třikrát. Na lavičku Slezanů se přesunul po poslední porážce i sportovní manažer Alois Grussmann. Ten doplnil trenérské duo Ivan Kopecký – Josef Dvorník.

FC SLOVAN LIBEREC – ČAS NA ODVETU

Liberecký tým si připsal v posledním utkání premiérovou remízu. S Teplicemi se rozešlo smírně 1:1, když jedinou branku vstřelil z nařízeného pokutového kopu Roman Potočný a potvrdil svou roli nejúspěšnějšího střelce mužstva. Prosadil se už čtyřikrát, v dalším utkání bude však kvůli čtyřem žlutým kartám chybět, naopak nastoupit bude moct Jan Mikula, který si svůj trest už odpykal.

Předtím Slovan prohrál na půdě Bohemians 1905 1:2, o týden dřív porazil pražskou Spartu 3:1. Tabulka je i nadále vyrovnaná, na šestou příčku ztrácí parta kouče Hoftycha jen čtyři body, zároveň má ale pouze tříbodový náskok právě na poslední duo Karviná – Opava.

Úspěšnými střelci našeho mužstva jsou i Tomáš Malinský s Jakubem Peškem, oba mají na kontě dvě branky. Jednou se trefili Oscar a Petar Musa. Dvě asistence ze standardních situací si připsal Aleš Nešický, po jedné má Oscar, Malinský a Musa. Ke všem duelům zatím nastoupil v brance gólman Filip Nguyen, vychytal jedno čisté konto a připsal si 71,8% úspěšnost zákroků.

www.fcslovanliberec.cz