Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Ofenzivní choutky a početná návštěva. Fotbalovou přestřelku s Bílými Tygry zvládlo lépe Rozstání

17. 06. 2023 | 14:15

Každoroční tradice exhibičního utkání mezi Bílými Tygry a Rozstáním nechyběla ani tentokrát. Duel hraný na půdě celku hrajícího fotbalovou 1. A třídu nicméně letos dopadl lépe pro domácí. Ti ovládli utkání před početnou diváckou kulisou poměrem 6:5.

rozstání23 2
Foto: www.hcbilitygri.cz

Do střetnutí vstoupilo dobře Rozstání, které šlo do vedení již během prvních minut. I za následného stavu 1:3 se ale Tygři dokázali do klání ještě do konce prvního poločasu vrátit. „Jsem se zápasem spokojený. I když se prohrálo, tak stálo utkání za to a užili jsme si to,“ říká k exhibici Michal Bulíř.

Ten se představil na pro něj nezvyklé pozici brankáře. „Byl jsem docela překvapený a nečekal jsem, že mi to půjde až takhle. Pěkně jsem si zachytal a šlo na mě hodně střel. Nejtěžší to bylo na začátku. Brána mi přijde hrozně velká, když v ní stojím. Mít odhad na situaci a na balón, když na mě letí, není jednoduché,“ komentuje tygří forvard.

Foto: www.hcbilitygri.czI přes jeho skvělé zákroky ale náš výběr nakonec s domácími padl 5:6. „Nehrajeme fotbal sportovně, takže nejsme zvyklí hrát osmdesát minut s patnáctiminutovou přestávkou. Ukázaly se ale fotbalové zkušenosti, které my nemáme,“ osvětluje Martin Faško-Rudáš.

Tradiční fotbalová exhibice přilákala i tento rok zástupy fanoušků libereckého hokeje. „Ať už u nás v Liberci, tak tady v Rozstání, nás taková návštěva na každé akci těší. Jsme jim za to vděční a těšíme se na sezónu,“ uzavírá Faško-Rudáš.

Bulíř při zahrávání rohového kopu, foto: www.hcbilitygri.czwww.hcbilitygri.cz