Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Ostravští stolní tenisté ovládli odvetu 4:1 a Liberec si veze bronz 

13. 05. 2019 | 16:31

Po těsné domácí porážce 3:4 toužil SKST Liberec zdramatizovat semifinálovou sérii s TTC Ostrava 2016. Bohužel ale v moravské metropoli dokázal uhrát pouze jeden bod a sezona pro něj skončila.

Jakub Seibert
Jakub Seibert, foto: SKST Liberec

A začalo to přitom velmi nadějně. Samuel Kalužný totiž i na druhý pokus porazil chilského špílmachra Felipe Olivarese. Přetahovanou ovládl 11:5 v páté sadě. Na Tomáče Treglera si věřil Mohamed Shouman, jenže poprvé v sezoně s ním po setech 8:11, 10:12 a 5:11 prohrál. V Ostravě udělal Liberec jednu změnu v sestavě – Radka Košťála nahradil Jakub Seibert.

Ani tomu se ale nevedlo lépe. S Bajgerem prohrál stejně jako Košťál 1:3. A když Tregler 3:0 vyprovodil Kalužného, dělil Liberec jen jeden zápas od propasti. Seibert sice Olivarese trápil, ale podlehl mu 1:3. Ostrava si tak druhý rok po sobě zopakuje finále s El Niněm Praha, které vyřadilo Sokol Hradec Králové rovněž 2:0 na utkání.

I tak šlo pro Liberec o průlomovou sezonu. Třetí místo je zdaleka nejlepším výsledkem v historii. „Samozřejmě jsme ještě zklamaní z prohraného semifinále. Až ale porážka přebolí, musíme na celý ročník koukat s nadšením. Už druhé místo v základní části bylo báječné, navrch vyhrané čtvrtfinále a krásné duely s Ostravou,“ těšilo předsedu klubu Jiřího Veselku, který smekl před celou sestavou: „Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na výsledku podíleli. Zejména skvělým hráčům, kteří hráli celou sezonu skvěle!“

TZ/SKST Liberec