Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Petr Jelínek absolvoval v české extralize zápas číslo 900. Odehrál je v angažmá pouze dvou klubů

22. 01. 2023 | 16:00

AKTUALIZOVÁNO: Dres s číslem 900 dostal dnes před zápasem s Hradcem Králové Petr Jelínek. Po pětistovce Jaroslava Vlacha tak mají Tygři ve svých řadách dalšího jubilanta. Svůj již 900. extraligový start zaznamenal právě Petr Jelínek! Na číslo 900 v počtu odehraných zápasů v české nejvyšší soutěži se osmatřicetiletý forvard dostal v pátek v zápase s Vítkovicemi, který Tygři bohužel prohráli 0:2.

jelinek900b
Zápasový jubilant Petr Jelínek s prezidentem hokejového klubu Bílí Tygři Petrem Syrovátkem. Hráč před nedělním zápasem dostal dres s číslem 900 jako připomínku úspěšné sportovní kariéry. Foto: twitter Bílí Tygři

Za sedmnáct sezón v extralize si tak Petr Jelínek připsal 732 utkání v základní části, 150 v play-off a 18 v play-out. Rázný útočník navíc platí za velmi věrného služebníka, všech 900 duelů totiž odehrál pouze ve dvou klubech, tedy v Liberci a Slavii.

Za zmínku stojí i to, že kromě konstantně kvalitních výkonů dosáhl Jelínek tohoto významného milníku i díky velmi pevnému zdraví. Stabilní místo v sestavě nyní už prvoligové Slavie totiž získal v ročníku 2008/09 a od té doby jen jednu sezónu odehrál méně jak padesát utkání!

Pod Ještěd velezkušený útočník přestoupil z Prahy v roce 2014 a výrazně se podílel na všech úspěších Tygrů v posledních letech, včetně zisku mistrovského titulu a tří stříbrných medailí. Právě v Liberci odehrál více jak polovinu ze svých 900 zápasů, konkrétně v našem dresu nastoupil k 531 střetnutím, což je páté nejvyšší číslo v historii klubu.

Petrovi blahopřejeme k dosaženému milníku a přejeme mu, aby ještě co nejvíce startů přidal!

www.hcbilitygri.cz