Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Petr Jelínek: Očekával jsem těžký zápas. Jsem rád, že jsem rozhodl

27. 11. 2019 | 6:06

Souboj s posledním Dynamem nabídl pořádné drama! Tygři dvakrát našli odpověď na gól soupeře a zápas dospěl až do samostatných nájezdů, které rozhodl kapitán. "Prostě bojujeme až do poslední minuty a snažíme se dovést utkání k vítězství," vysvětluje další povedený závěr zkušený Petr Jelínek. Jeho tým zvítězil už poosmé za sebou!

ho19puJelinek
Foto: hcbilitygri.cz

Nakonec jste urvali další vítězství. Jak bys zápas s Pardubicemi zhodnotil?
Bylo to hodně těžké. Oni hrají o každý bod, byli hodně zarputilí. Přesto jsme měli hodně šancí. Kdybychom v první třetině vstřelili nějaký gól, bylo by to možná trošku lepší. Bohužel jsme ale žádný nedali a Pardubice taky měly pár brejků... Byla to taková přetahovaná. Dynamo zužitkovalo přesilovku, my nakonec taky. Bylo to těžké a hodně soubojové utkání.

Byli jste připravení, že to může být až tak vyrovnané?
Jo, s Pardubicemi to nikdy není snadné. Osobně jsem to čekal. Nakonec to úplně přesně tak bylo.

Nebylo Dynamo díky nutnosti sbírat body možná až nepříjemnější, než nějací papírově lepší soupeři?
To asi ne, koneckonců ještě není ani polovina základní části. Nemůžeme to úplně dělit, bodovat chce každý. První zápas, který jsme odehráli u nich, byl jak přes kopírák. Nedařilo se nám v zakončení a dvě přesilovky využili pro změnu oni. Je to s nimi těžké, jsem rád za dva body!

Foto: hcbilitygri.cz

"Máme osmou výhru v řadě, psychika je v dobrém stavu"

Připsal sis vítězný nájezd, proměnil jsi ho mazácky. Věděl jsi, co uděláš?
Věděl, mám něco natrénovaného. (úsměv) Jednu z variant jsem zvolil a vyplatilo se.

V dřívějším průběhu jsi byl dvakrát vyloučen, bereš ten vydařený nájezd jako takové zadostiučinění?
To druhé vyloučení už byla spíš taková záchranná brzda, protihráč jel sám na bránu, tak jsem ho klepl přes ruce, aby nemohl zakončovat. Bohužel jsme pak v tom oslabení stejně inkasovali, takže to bylo takové... Samozřejmě jsem ale rád, že jsem to rozhodl. Dostali jsme gól v závěru přesilovky, když jsem byl na ledě, poté jsem byl dvakrát na trestné lavici.

Znovu se vám povedl závěr zápasu. V Olomouci jste rozhodli, dnes vyrovnali. To psychice určitě pomůže.
Je to super. Hlavně máme osmou výhru v řadě! Psychika je v dobrém stavu. Prostě bojujeme až do poslední minuty a snažíme se dovést utkání k vítězství.

Ladislav Šmíd strávil na ledě přes půl hodiny, znovu měl nevídaný icetime. Co na to říkáš?
Je to nejlepší bek extraligy! Icetime si zaslouží, je to pilíř naší obrany. Je dobře natrénovaný, v pohodě to zvládá. Kdyby náhodou nemohl, určitě by nám to řekl. (smích)

www.hcbilitygri.cz

Foto: hcbilitygri.cz

Vítězná série Liberce trvá, nájezdy s Pardubicemi rozhodl Jelínek

Hokejisté Liberce udolali ve 22. kole hokejové extraligy na svém ledě Pardubice 3:2 po nájezdech a prodloužili svou vítěznou sérii již na osm utkání. Rozhodující trefu si připsal kapitán domácích Petr Jelínek. Naopak Dynamo neuspělo popáté za sebou a prohrálo již desátý z posledních jedenácti zápasů. Severočeši jsou v tabulce čtvrtí, Pardubice zůstávají poslední.

V brance Pardubic se poprvé od svého návratu z Británie objevil Kantor a hned od začátku musel být ve střehu. Se střelami Filippiho a Zachara si ale bez problémů poradil. Vzápětí se v první gólové šanci objevil Ordoš, Kantor byl ale u své tyče včas. Nepřišel si na něj ani zpoza kruhů střílející Hudáček.

"Jsem rád, že jsem šel do branky. Nechytal jsem asi dva měsíce, takže to nebylo jednoduché. Na začátku jsem ale chytil velkou šanci, a to mi dodalo sebevědomí. Jsme rádi, že jsme získali alespoň bod. Prohráli jsme s Kladnem a Zlínem, Liberec je podle mě kvalitou výš. Domácí měli více ze hry, ale i tak jsme měli zápas slušně rozehraný. Bod bychom před zápasem určitě brali," uvedl Pavel Kantor.

Pardubičtí se osmělili až v polovině první třetiny a do velké příležitosti se dostal Knotek, sám před Hrachovinou ale neuspěl. Podobně se vedlo na opačné straně také domácímu Šmídovi. Poté si až za libereckou obranu nabruslil Machala, Hrachovina si však s jeho únikem poradil.

Ihned po přestávce nebezpečně tečoval Graborenkovu střelu Jelínek, Kantor byl však pozorný. První přesilovou hru utkání si zahráli Pardubičtí, nesehráli ji však dobře a Hrachovinu vůbec neohrozili. V polovině zápasu mohl poslat Bílé Tygry do vedení Hudáček, Kantor ale proti jeho střele do odkryté branky vytáhnul zákrok večera.

Početní výhodu si zahráli také Severočeši a zasypali Kantora sprškou střel, pardubický brankář ale odolával. Udeřilo tak na opačné straně - do brejku se dostal navrátilec z trestné lavice Beran a střelou k tyči poslal Dynamo do vedení. Odpovědět mohl aktivní Hudáček, jehož střelu ale zastavila pouze tyč.

Foto: hcbilitygri.cz

Třetí část začali domácí náporem a po zásluze byli odměněni vyrovnávacím gólem. Hudáček v přesilovce vypálil z levého kruhu a jeho střelu nešťastně tečoval do vlastní branky blokující Voráček - 1:1. Liberecké vyrovnání nabudilo a blízko druhému gólu byl Lenc, jehož střela se otřela o levou tyč Kantorovy branky.

Tlak domácích přibrzdil Jelínkův faul a Východočeši nabídnutou možnost dokonale využili. Kusý krásně nabil mezi kruhy Machalovi, který střelou pod horní tyč vrátil hostům vedení. Bílí Tygři ale dokázali rovněž v početní výhodě odpovědět: šikovnou tečí Birnerovy střely poslal zápas do prodloužení Lenc.

V nastaveném čase domácí zamknuli svého soupeře na dlouho v obranném pásmu, rozhodující branku ale vytěžit nedokázali. O osudu utkání tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich se prosadili pouze domácí Jelínek s Maroszem a přisoudili tak bonusový bod na stranu domácích.

"Zápas nás stál hodně sil. Nebylo vůbec jednoduché se prosadit přes urputnou hostující obranu. Nějaké šance jsme si vytvořili, Pardubicím ale skvěle zachytal brankář. Navíc jsme neměli ani potřebné štěstí, bylo tam pár tyček. Je to ale vítězství a jsme za něj moc rádi," pochvaloval si domácí kouč Patrik Augusta.

"Zápas rozhodnuly přesilovky a oslabení. Udělali jsme více faulů a byli jsme častěji pod tlakem. Nedokázali jsme slušně rozehraný zápas dotáhnout do vítězného konce. Jeden bod je pro nás málo," mrzelo trenéra poražených Radka Bělohlava.

čtk