Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Po CHL opět extraliga! Bílí Tygři se utkají na východě Čech s Pardubicemi

10. 10. 2019 | 19:58

Tygři si po posledním extraligovém zápase odskočili na Champions Hockey League do Augsburgu, kde vyhráli nad německými Pantery po nájezdech 3:2. Teď se přesouvají zpět k české nejvyšší soutěži. V Pardubicích budou chtít potvrdit roli lídra tabulky, budou úspěšní? To zjistíme v pátek od 18:00!

hokej pardubice PP 4663
Foto: www.hcbilitygri.cz

Po první porážce se výrazně zlepšila defenziva

Tygři začali sezónu šesti výhrami, což byl jejich nejlepší počin v historii. První porážku utrpěli až na ledě kladenských Rytířů a po prohře 5:3 se museli domů vracet bez bodu. K vítězství Kladna pomohl Jaromír Jágr, který za záda Justina Peterse poslal dva kotouče. Šanci na vyrovnání zmařil šelmám v poslední minutě Jakub Valský, který je až do konce ledna u Rytířů na hostování.

Po tomto zaváhání Severočeši vyhráli zápas proti Olomouci 2:0. V utkání proti Kohoutům se prosadil obránce Tomáš Havlín, jenž zaznamenal v tomto ročníku svoji první branku, a Michal Bulíř, kterému se povedlo vsítit už šestý gól v letošní extralize. Liberci se poprvé v této sezóně podařilo snížit počet obdržených branek na minimum! Na tomto úspěchu měl velký podíl Marek Schwarz, který po téměř čtyřech letech vychytal čisté konto v extralize.

Pardubice změnily trenéra! Povede toto rozhodnutí k úspěchu?

Dynamu se vůbec nedaří – z osmi zápasů nezvládlo šest. Po prohře Východočechů se Zlínem pardubickému vedení došla trpělivost a vyměnilo hlavního trenéra Ladislava Lubinu za Radka Bělohlava. Ten zaznamenal úspěšnou premiéru a Pardubičtí skolili Kladno. Výměna na postu kouče však nebyla jediná změna, která nastala po utkání s Berany. S Dynamem totiž rozvázal smlouvu bývalý kapitán Pardubic Tomáš Rolinek, který v pardubickém dresu odehrál 565 utkání.

Adam Musil o utkání s Pardubicemi:

"My se nedíváme na jakém místě v tabulce se nachází který tým. Každý soupeř v naší lize může kohokoliv porazit. Musíme hrát naši hru a pokud to nepodceníme, přivezeme tři body. Ale musíme se soustředit na naši hru!"

Nepříjemný soupeř z minulých ročníků

Vzájemné zápasy jsou velmi vyrovnané. V minulých sezónách mělo Dynamo s Libercem totožnou bilanci výher a proher. Pardubice budou chtít podruhé za sebou vyhrát a odrazit se ode dna tabulky. Pro Tygry to bude těžký zápas, ve kterém nebudou mít na trenérské lavici svého hlavního trenéra Patrika Augustu, který byl hospitalizován v liberecké nemocnici.

Hlavním koučem pro zápas s Dynamem se stane dosavadní asistent Jiří Kudrna. Toho na střídačce doplní hlavní trenér Benátek nad Jizerou Valdemar Jiruš. Smlsnou si šelmy na pardubickém perníku a přivezou z Pardubic cenné body? To se dozvíme v pátek od 18:00.

Bílí Tygři Liberec versus HC Dynamo Pardubice

Počet zápasů: 68
Bilance: 27 – 9 – 1 – 2 – 29
Skóre: 193:186

www.hcbilitygri.cz