Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Po reprezentační pauze zpět do extraligy! Tygři doma přivítají Litvínov

14. 11. 2019 | 16:19

Před zápasovou přestávkou Liberečtí odehráli dva zápasy ve dvou dnech, které měly však šťastný konec a naladily je opět na vítěznou vlnu. V pátek Bílí Tygři přivítají v Home Credit Areně Vervu Litvínov, proti které rozhodně nebudou chtít zaváhat!

hoLitPOzv
archivní foto www.hcbilitygri.cz

Neštěstí v obraně nahradily tři výhry v řadě

V říjnu si liberečtí hokejisté prošli nepříjemným obdobím, kdy kvůli několika porážkám v řadě museli opustit čelo tabulky. Klíčovým problémem byla podle trenérů a samotných hráčů obrana, na kterou se museli důrazněji zaměřit. Do O2 Arény proti Spartě však svěřenci Patrika Augusty vlétli s maximální připraveností a nedovolili pražskému celku ani jednou skórovat!

Na začátku listopadu dokázaly šelmy následně přetlačit Vítkovice a ačkoliv byl celý průběh utkání velmi nepříznivý, Tygři dohnali dvoubrankové manko a ve třetí části potvrdili vítězství 3:2! Další výhru Liberec vybojoval v derby na ledě Mladé Boleslavi, které se odehrávalo klasicky ve vyhecovaném stylu. Za vyrovnaného stavu 1:1 se však obránce Ronald Knot výborně trefil ve vlastním oslabení a získal tak další cenné tři body!

Posila z Kanady

Verva z posledních tří klání udolala pouze jedno vítězství. Doma proti Plzni nakonec rozhodla třetí dvacetiminutovka, kdy dali Plzenští dva rychlé góly v závěru zápasu. Poté sice Litvínovští přestříleli pardubické Dynamo v bitvě před jejich vlastním publikem 3:4, z následného výjezdu do Třince však litvínovský celek body nepřivezl.

Minulý týden však Verva oznámila důležitou posilu. Svoji střeleckou sílu zvyšuje příchodem kanadského hráče Samsona Mahboda, jenž má zkušenosti s KHL a EBEL ligou. Útočník působil minulou sezónu ve Vítkovicích a také v Německu, nyní oblékne černožlutý dres již v klání proti Bílým Tygrům.

Boj o každý puk

Oba severočeské celky si mají rozhodně co oplácet, jelikož herní převahu nemá jednoznačně ani jedno z mužstev! V září se Liberec na ledě Litvínova mohl radovat z těsné výhry 4:5, kdy se dvakrát trefil Michal Bulíř, ale ještě minulou sezónu Verva Tygrům nasázela až šest gólů. To nám tedy napovídá, že se bude jednat o atraktivní bitvu. Úvodní buly bude vhozeno pod Ještědem v pátek 15. listopadu od 18 hodin. Přijďte Patrika Augustu a jeho smečku podpořit!

www.hcbilitygri.cz