Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Po středečním MOL Cupu přivítá Jablonec na Střelnici fotbalisty Fastavu Zlín

10. 04. 2021 | 7:30

Po středečním vyřazení z tuzemského poháru se jablonečtí fotbalisté musí rychle přeorientovat na ligovou soutěž, už v sobotu přivítáme doma na Střelnici fotbalisty Fastavu Zlín.

fotbal krob zlin letna
Foto: www.fkjablonec.cz

Po podzimu jedenáctý tým ligové tabulky se pustil do obrodu stávajícího kádru. „Začíná přestavba týmu, už pouštíme na hřiště i mladé hráče,“ hlásil v zimě zlínský kouč Bohumil Páník. V klubu skončil exreprezentant Petr Jiráček, na hostování Ševci získali plzeňského záložníka Janoška, ostravského útočníka Potočného a dál dávají příležitost mladším. „Už fotbalově dospěli a dozráli a dávají najevo, že se chtějí poprat o místo. Konkurence se tím na jednotlivé posty zvýšila, což je pro nás obrovsky důležité. Je to postavené tak, abychom tým budovali a posouvali se dál,“ nastiňuje nejbližší cestu zkušený trenér.

I Fastav se během jarní části musel vypořádávat s přerušovaným programem kvůli covidu, jednou kvůli vlastní karanténě, podruhé když covid řádil v kabině soupeře, v současné době schází zlínským odehrát ještě odložené utkání v Plzni. S dvanáctým místem a 29 získanými body ale nepanuje v Baťově městě přílišná spokojenost, trenéra Páníka vytočila po repre pauze především poslední domácí porážka s Karvinou 1:2, která přerušila zlínskou čtyřzápasovou sérii bez porážky. „Náš výkon s Karvinou byl především po přestávce hrozný a s tím se svezl i sudí, ten byl na moje poměry katastrofální,“ nebral si servítky Páník s rozhodčím Petříkem, který odpískal proti domácím více než diskutabilní penaltu. „Znovu si musíme sednout na zadek a zamyslet se proč jsme chybovali, proč jsme běhali méně než soupeř a proč jsme byli tak špatní,“ zuřil trenér Fastavu.

Jablonec má za sebou středeční pohárový zápas čtvrtfinále MOL Cupu na Spartě, kde sice přežil úvodní šance Letenských, Severočeši šli pak i do vedení, ale Sparta si následnými čtyřmi góly zajistila zasloužený postup do semifinále. „Sparta postoupila zaslouženě. Nebylo to pro nás lehké utkání s týmem z top trojky. Musíme teď dobře zregenerovat, budeme hrát anglické týdny, prioritou je pro nás teď liga,“ říká před důležitým ligovým soubojem trenér Petr Rada.

Oba sobotní soupeře čeká jubilejní třicáté vzájemné ligové utkání. Jablonec se radoval z výhry nad Zlínem i na podzim, po gólech Pilaře a Schranze si odvezl z Letné výhru 2:0. I celková bilance hovoří ve prospěch našeho týmu, ten ovládl 16 zápasů, 9 z jich skončilo dělbou bodů a ve 4 zápasech brali výhru Moravané.

Utkání začíná v sobotu 10. dubna od 14 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Machálek - Dohnálek, Flimmel

Delegát: Liba, Chytil

www.fkjablonec.cz