Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Policie vyhodnotila zítřejší fotbalové utkání mezi Slovanem a Slavií Praha jako rizikové

112
05. 12. 2019 | 17:20

V pátek 6. prosince 2019 se na stadionu U NISY představí v rámci I. FORTUNA ligy celky FC Slovan Liberec a SK Slavia Praha. Fotbalové klání 19. kola naší nejvyšší fotbalové ligy zahájí hvizd rozhodčího v 19:30 hodin.

fotbal slovan1
Archivní foto, Artur Irma

Na základě získaných informací vyhodnotilo Krajské ředitelství policie Libereckého kraje toto utkání jako rizikové.

V této souvislosti chystáme bezpečnostní opatření, jehož cílem bude zajištění veřejného pořádku, klidu a bezpečnosti ve městě Liberci a v okolí fotbalového stadionu U Nisy. Kromě toho budou policisté dohlížet také na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích. Do opatření budou zapojeni policisté z řad pořádkové a dopravní policie, ale také kriminalisté, kynologové a členové Antikonfliktního týmu. V prostorách fotbalového stadionu a v jeho bezprostředním okolí budou dohlížet na hladký průběh utkání a chování fanoušků také pracovníci pořadatelské služby a bezpečnostní agentury.

Upozorňujeme všechny občany na dočasné úpravy dopravního značení, které budou platit již před zahájením samotného zápasu, v jeho průběhu i bezprostředně po jeho ukončení, a to především u odstavných ploch parkovišť či na příjezdových komunikacích ke sportovnímu arálu. Z těchto důvodů žádáme návštěvníky uvedeného sportovního klání, kteří do místa konání přijedou motorovými vozidly, aby parkovali na místech k tomu určených, respektovali dopravní značení a řídili se pokyny policistů.

PČR/Vojtěch Robovský