Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Poslední čtvrtinu základní části zahájili Bílí Tygři výhrou. Budou úspěšní i na Kladně?

24. 01. 2023 | 5:42

Závěrečný sprint základní části započaly šelmy výhrou nad osmým Hradcem Králové, kterému v tabulce odskočili na rozdíl sedmi bodů. O vylepšení své pozice budou Severočeši usilovat již v úterý od 18:00.

kladno
Foto: www.hcbilitygri.cz

JAN ORDOŠ O UTKÁNÍ PROTI HRADCI KRÁLOVÉ

Hlavně v první třetině jsme byli aktivnější. Důležité bylo, že jsme v první části ubránili obě oslabení a neinkasovali jsme hned po vstřelených gólech.

Venkovní nezdary

Liberečtí v posledních pěti utkáních zavítali na led soupeřů dvakrát, obě dvě klání však nedovedli do vítězného konce. Nejprve prohráli na ledě Hradce Králové a následně nestačili ani na Vítkovice, se kterými padli v poměru 0:2. Nadcházející zápas tak bude pro Tygry klíčový i z pohledu vylepšení této bilance. Nutno také podotknout, náš tým v neděli pod Ještědem Mountfieldu zmíněnou porážku vrátil.

Kladenští Rytíři v posledních pěti střetnutích bojovali na ledě soupeře hned ve čtyřech případech a úspěšní byli pouze jednou. Vítězství přivezli z moravskoslezské metropole, kde skolili vítkovického soka výsledkem 3:0. Poté ovšem přišly čtyři porážky za sebou a proti svěřencům Patrika Augusty tak budou chtít Středočeši přerušit negativní sérii.

Koho sledovat?

Michal Birner se v letošním ročníku proti Kladnu zapsal na listinu střelcům v každém vzájemném zápase. Dohromady i s asistencemi si proti Rytířům připsal hned šest kanadských bodů. Prosadí se i v posledním střetnutí této sezóny?

Hned o tři góly se v této sezóně zasloužil proti severočeské smečce Matěj Beran. Ten však skóroval pouze ve vzájemných zápasech, jež byly sehrány na ledě Home Credit Areny. Bude pro Liberec hrozbou tentokrát i před vlastním publikem?

Domácí nadvláda

V posledních deseti vzájemných duelech hned osmkrát vyhrál domácí celek, o obě výjimky se postaral minulý ročník celek zpod Ještědu, který ovládl obě utkání v kladenském azylu v Chomutově. Potvrdí Rytíři bilanci v domácích kláních, nebo se tentokrát budou ze tří bodů radovat svěřenci Patrika Augusty? To se dozvíme už v úterý 23. ledna od 18:00.

Poslední vzájemné utkání

Bílí Tygři Liberec-Rytíři Kladno 7:3
Branky a nahrávky: 13. Filippi (Melancon), 14. Jelínek (Vlach), 29. Birner (Derner), 38. Balinskis (A. Najman, Birner), 41. Faško-Rudáš (Bulíř, Frolík), 41. Flynn (Ordoš), 59. Filippi (Birner, Vlach) – 18. Brodecki (Babka, Klepiš), 37. Brodecki (Jágr, Dotchin), 56. Beran (Jágr)

www.hcbilitygri.cz