Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Poslední prověrka před Champions Hockey League, pod Ještěd dorazí Chabarovsk

21. 08. 2019 | 20:00

Ve čtvrtek 22. srpna čeká Bílé Tygry Liberec poslední prověrka před startem Champions Hockey League. Pod Ještěd, do Home Credit Areny, přitom zavítá Amur Chabarovsk z Kontinentální hokejové ligy.

horoztlesk
Foto z www.hcbilitygri.cz

Amur Chabarovsk působí v Kontinentální hokejové lize, druhé nejlepší hokejové soutěži na světě, pravidelně od jejího vzniku, tedy od roku 2008. Nachází se konkrétně ve Východní konferenci, Černyševově divizi.

Svůj nejlepší výsledek zaznamenal v sezonách 2011-2012, 2017-2018, kdy v obou případech zvládl postoupit do play-off. Následoval ale vždy rychlý konec, loučení hned v prvním kole vyřazovacích bojů.

Loni Amur skončil v tabulce Východní konference na posledním, třináctém místě, když za 62 zápasů zapsal pouze 17 výher a nasbíral celkem 49 bodů.

Klub vznikl v roce 1957. Jeho domácím stánkem je Platinum Arena, do které se vejde 7 100 diváků. Klubovými barvami jsou modrá, bílá a oranžová.

Chabarovsk má na soupisce výrazné české zastoupení. Dres mužstva aktuálně obléká brankář Marek Langhamer, obránci Michal Jordán, Ondřej Vitásek a útočníci Hynek Zohorna, Tomáš Zohorna.

V přípravě před nadcházející sezonou Amur sehrál už čtyři duely, z toho třikrát zvítězil.

Vyzval dokonce další dva kluby z Tipsport extraligy. Na ledě Mountfieldu HK schytal debakl 0:7, na hřišti HC Dynama Pardubice uspěl 6:3.

Bílí Tygři si už s Chabarovskem jednou zahráli. V průběhu letní přestávky 2016 v rámci přátelského utkání soupeře porazili 2:1 na samostatné nájezdy.

Foto: www.hcbilitygri.cz

První tygří letošní úspěch

Čtvrteční zápas proti Amuru bude pro Tygry v pořadí čtvrtým přípravným před sezonou 2019-2020, přičemž se zároveň bude jednat o poslední prověrku před startem Champions Hockey League.

Z předchozích třech utkání liberečtí hokejisté zapsali jednu výhru a dvě porážky. Úspěch slavili v posledním duelu 15. srpna, kdy zdolali finský celek KooKoo 3:2.

Góly šelem přitom postupně vstřelili útočníci Tomáš Filippi, Libor Hudáček, Rostislav Marosz. Mezi třemi tyčemi se znovu objevil brankář Marek Schwarz.

„Chtěli jsme vyhrát, protože každá výhra vám dodá nějaké sebevědomí. Moc těch zápasů nemáme, takže jsme k tomu přistoupili s velkou vážností a jsme rádi za výhru,“ řekl po zápase s KooKoo Marosz.

„Utkání s Novokuzněckem jsme si víceméně prohráli sami, kdy jsme propadávali a poskytli soupeři šance. Něco jsme si k tomu řekli a upozornili jsme na věci, které jsme dělali špatně,“ pokračoval.

V přípravě Tygři čelí pouze týmům ze zahraničí, což si velmi pochvalují.

„Že hrajeme proti týmům ze zahraničí, je takové zpestření a já to jen kvituji,“ zmínil Marosz.

„Extraliga má 52 kol, takže v létě člověka moc nebaví, hrát proti těm stejným českým týmům. Hrát proti Finům nebo Rusům je pestřejší, zábavnější a po psychické stránce lepší,“ přidal se Hudáček.

Champions Hockey League

Jak už bylo uvedeno výše, utkání proti Amuru je pro Tygry posledním ostrým testem před startem Champions Hockey League.

Evropskou klubovou soutěž svěřenci Patrika Augusty zahájí na kluzištích soupeřů. Nejprve si 29. srpna zahrají proti severoirskému Belfast Giants, o dva dny později 31. srpna vyzvou švédskou Luleå HF.

Stejné soupeře ve stejném pořadí následně přivítají doma ještě před začátkem prvního kola Tipsport extraligy, které je mimochodem na programu 14. září.

Úvodní vhazování čtvrtečního přípravného utkání Tygrů proti Amuru bude v Home Credit Areně vhozeno v 17:30.

www.hcbilitygri.cz