Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Postoupí Slovan do osmifinále MOL Cupu? V cestě stojí 1. SK Prostějov

25. 09. 2019 | 5:54

Dnes vstoupí Slovan do dalšího pohárového zápasu. Po úspěšném postupu přes Mariánské Lázně (5:2 pro Liberec), bude naším dalším soupeřem druholigový 1. SK Prostějov. Utkání se odehraje na stadionu U Nisy a jeho výkop je naplánován od 17:30 hodin, přijďte podpořit svěřence trenéra Hoftycha v boji o postup do dalšího kola MOL Cupu!

1. SK Prostějov

Klub z Olomouckého kraje, přezdívaný “Eskáčko”, momentálně působí ve druhé nejvyšší české soutěži, kde mu patří 11. příčka s 10 body. Na kontě mají 2 výhry, 4 remízy a 3 porážky se skóre 10:14. V posledních třech zápasech hráči z Moravy okusili všechny tři možné konce zápasů. Nejprve remizovali 1:1 se Sokolovem, poté přišla výhra v domácím prostředí proti Varnsdorfu 3:2 a v posledním zápase porážka 0:3 s Líšní. Záhodno by bylo doplnit, že trenérem mužstva je od roku 2017 Oldřich Machala a klubové barvy jsou modrá a bílá.

Prostějov v tomto ročníku MOL Cupu zatím podává dobré výkony. V 1. kole se utkal s týmem ze 4. nejvyšší soutěže Divize D, FC Strání, který porazil 3:1. V následujícím kole byl fotbalistům z Olomouckého kraje přisouzen jakožto soupeř třetiligový FC Dolní Benešov. I s tímto mužstvem si Prostějov poradil, vyhrál 3:2. Historicky nejlépe “Eskáčko” dopadlo v sezóně 1995/1996, kdy postoupilo až do osmifinále. Pokud by tedy Prostějov v Liberci uspěl, zopakoval by své nejlepší umístění v rámci domácího poháru.

FC Slovan Liberec

Slovan do dalšího kola MOL Cupu vstoupí po dvou remízových zápasech 1:1. Nejprve jsme v domácím prostředí dotahovali výsledek s Teplicemi, se kterými jsme prohrávali už od 3. minuty. Následoval zápas v Opavě, kde jsme ztratili vedení 1:0 a odjížděli znovu pouze s jedním bodem. Momentálně v ligové tabulce držíme 10. místo se tříbodovou ztrátou na šestou pozici a stejným náskokem na příčku poslední. I pohárové soutěži se u nás tradičně přikládá důležitost a Slovan by v ní chtěl dozajista uspět, protože nabízí možnost postupu do Evropské ligy. Hráči Slovanu už pohár pro vítěze zvedali nad hlavu dvakrát, v letech 2000 a 2015. Kromě toho jsme se až do finále probojovali v sezónách 1998/99 a 2007/08.

V letošním ročníku MOL Cupu Slovan zatím odehrál pouze jeden zápas, na konci srpna se vydal do Karlovarského kraje, kde se utkal s Mariánskými Lázněmi. S divizním týmem si liberečtí hráči poradili 5:2, trefili se Chaluš, Koscelník, Alibekov, Oscar a Dordić. Šanci v zápase dostali i hráči ze širšího kádru.

Přijďte podpořit Slovan v MOL Cupu, utkání se hraje ve středu od 17:30 na stadionu U Nisy a vstupné je jen 80 Kč! Pro studenty do 18 let bude navíc zdarma vstup do sektoru domácích vlajkonošů (Východní tribuna, sektor C, vchod 4). Permanentkáři mají i na MOL Cup vstup samozřejmě v ceně své permanentky a vstupenky si tak kupovat nemusí.

www.fcslovanliberec.cz