Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Před extraligovou sezonou čeká Bílé Tygry Generali Česká Cup!

20. 05. 2020 | 19:26

Fanoušci i týmy naší nejvyšší hokejové soutěže se mají na co těšit. Před základní částí totiž čeká Bílé Tygry nový pohár, který ponese název Generali Česká Cup. Pohár bude hrát celkem šestnáct týmů – ke čtrnácti účastníkům Tipsport extraligy se přidají dva kluby Chance ligy.

hokej  PP 2625
Foto: www.hcbilitygri.cz

Pohár bude pro jednotlivé kluby i fanoušky určitou náhradou za zrušené play-off. Celá soutěž bude mít atraktivní formát. Hrát se začne ve čtyřech skupinách po čtyřech týmech 4. srpna. Po základních skupinách postoupí osm nejlepších do čtvrtfinále, které již bude hráno systémem známým z play-off CHL - doma, venku. Finále je pak na programu 15. a 22. září. Zápasy se budou vysílat na České televizi a O2 TV Sport, případně na HokejkaTV.cz.

Vítěz Generali Česká Cupu získá finanční odměnu jeden milion korun, poražený finalista 500 tisíc korun. Odměnu do poháru věnuje generální partner Tipsport extraligy ledního hokeje společnost Tipsport.

Účastníci Generali Česku Cupu

Skupina A: HC Sparta Praha, HC Škoda Plzeň, ČEZ Motor České Budějovice, Rytíři Kladno

Skupina B: Bílí Tygři Liberec, BK Mladá Boleslav, HC VERVA Litvínov, HC Energie Karlovy Vary

Skupina C: HC Kometa Brno, Mountfield HK, HC Dynamo Pardubice, HC Olomouc

Skupina D: HC Oceláři Třinec, HC VÍTKOVICE RIDERA, PSG Berani Zlín, HC ZUBR Přerov

Základní skupiny

Všechny týmy jsou rozděleny po čtyřech do čtyř základních skupin. V ní odehrají utkání dvoukolově každý s každým. Za výhru ve skupině budou tři body, za výhru v prodloužení nebo na nájezdy získá vítěz dva body, poražený tým potom jeden bod. Délky přestávek, prodloužení a počet nájezdů jsou stejné jako v základní části TELH. Týmy, které skončí po základní skupině na 1. a 2. místě, postoupí do play off.

Play off

Play off se bude hrát formátem čtvrtfinále, semifinále a finále. V každém z těchto kol odehrají týmy dvě utkání – domácí a venkovní. Dále postupuje tým s lepším skóre. Pokud je skóre po dvou utkáních nerozhodné, hraje se po 2. utkání desetiminutové prodloužení 4 na 4. Pokud se nerozhodně ani v něm, rozhodnou o postupujícím ze série nájezdy (pět na každé straně).

Rozpis utkání Generali Česká cupu

Hrát se bude v termínech mezi 4. srpnem a 22. zářím. Přesné termíny utkání budou zveřejněny co nejdříve v návaznosti na zařazení do vysílání na České televizi a O2 TV. Změny termínů jsou vyhrazeny. 1. kolo Generali Česká cupu – 4. srpna
HC Sparta Praha – ČEZ Motor České Budějovice
HC Škoda Plzeň – Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec – HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary
HC Kometa Brno – HC Dynamo Pardubice
HC Olomouc – Mountfield HK
HC Oceláři Třinec – HC Zubr Přerov
PSG Berani Zlín – HC VÍTKOVICE RIDERA

www.hcbilitygri.cz