Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Před reprezentační přestávkou míří Tygři do Karlových Varů. Natáhnou vítěznou šňůru?

08. 12. 2019 | 5:57

Po sérii třech domácích zápasech míří Tygři na venkovní kluziště. Čekají je rozjeté Karlovy Vary, které v pátek rozdrtili Vítkovice 9:1. Připíší si šelmy před reprezentační přestávkou jedenáctou výhru v řadě? Úvodní buly padne v 16:20, celé utkání můžete sledovat na ČT sport!

hokej vary 1
Foto: www.hcbilitygri.cz

Cenný skalp mistra

Liberečtí fanoušci musí být s momentálními výkony svých oblíbenců nadmíru spokojeni. Tygři totiž mají na svém kontě šňůru deseti výher! Tu poslední si připsali proti mistrovskému Třinci. Cestu k vítězství přitom neměli jednoduchou, dlouho totiž na ukazeteli skóre svítily dvě nuly. V 36. minutě se ale poprvé v letošní sezóně trefil Petr Kolmann a odstartoval tak brankostroj svého týmu. Domácí nakonec v třetí třetině přidali ještě čtyři branky a vyhráli 5:0. Velkou měrou se vítězství podílel i gólman Dominik Hrachovina, který si připsal první čisté konto v libereckém dresu.

Série výher se samozřejmě promítla i do tabulky. Svěřenci trenéra Patrika Augusty aktuálně okupují druhou příčku se 48 body, náskok na ostatní celky ale nemají velký. Nutno podotknout, že mají na svém kontě až o tři nebo čtyři zápasy méně než jejich tabulkoví sousedé. Na první místo aktuálně ztrácejí pět bodů. Připíší si Severočeši proti Západočechům cenné body?

Obránce Petr Kolmann o duelu s Třincem:

„Strašně dlouho se hrálo bez gólu a byl to vyrovnaný zápas. Poté jsme se dostali do vedení, což byl jeden z klíčových momentů. Nám se hrálo lépe a Třinec to musel v závěrečném dějství trochu otevřít. Z toho poté plynuly naše další čtyři branky. Je to pro nás hodně cenná výhra. Předtím jsme prohráli pětkrát za sebou, byli jsme psychicky dole. O to víc si teď vážíme toho, že vítězíme, a budeme tu šňůru chtít co nejvíce natáhnout.“

Energie nepřestává překvapovat

Karlovy Vary jsou zatím jednoznačně největším překvapením soutěže. Zatímco v minulých sezónách většinou bojovaly o udržení, teď zatápějí i těm nejlepším extraligovým celkům. Své o tom ví i trápící se Vítkovice, které v minulém kole od Energie obdržely debakl. Západočeši o svém vítězství rozhodli už v první třetině, po které vedli 4:0. Ve zbytku zápasu přidali ještě pět branek a nakonec vyhráli 9:1.

Svěřenci trenéra Martina Pešouta se aktuálně nacházejí na sedmém místě se 40 body. V polovině soutěže je tabulka tradičně velmi vyrovnaná, pro Energitiky je teď tak každý bod klíčový. Pro Západočechy by byl postup z první šestky velkým úspěchem, je tedy jasné, že pro něj udělají vše, co bude v jejich silách. Bílé Tygry tak rozhodně nečeká nic lehkého!Foto: www.hcbilitygri.cz

Tygry čeká nejlepší útok extraligy

Dominik Hrachovina od svého příchodu pod Ještěd zatím neokusil chuť porážky, teď ho ale čeká těžký oříšek. Karlovy Vary totiž disponují nejlepším útokem ligy. V dosavadních 25 zápasech se jim podařilo vstřelit 91 branek, což se povedlo i Třinci, Oceláři však na svém kontě mají o dvě utkání méně. Libereckému gólmanovi bude při obranné činnosti určitě muset pomoc i Ladislav Šmíd, který je nejvytěžovanějším hráčem extraligy. V průměru odehraje neskutečných 28 minut za jeden zápas.

Největší zbraní karlovarské ofenzívy je Tomáš Rachůnek, jenž je s 26 body třetím nejproduktivnějším hráčem soutěže. Zdárně mu sekundují Dávid Gríger a Jakub Flek, kteří mají na svém kontě dvacet kanadských bodů. Nejproduktivnějším Tygrem je s 24 body Michal Birner. Daří se i jeho spoluhráči z první lajny Liboru Hudáčkovi, který zatím v této sezóně zaznamenal 11 gólů a 12 asistencí.

Útočník Marek Zachar o nadcházejícím zápase s Energií:

„Jdeme zápas od zápasu, musíme se na ně připravit na sto procent. Určitě to nebude lehké, ale jedeme tam pro tři body!“

Bílí Tygři Liberec versus HC Energie Karlovy Vary

Počet zápasů: 65
Bilance: 33 – 7 – 2 – 4 – 19
Skóre: 183:150

Oba týmy proti sobě už v této sezóně jednou hrály, a to v 13. kole v Home Credit Aréně. Tygři v této době měli na svém kontě sérii tří porážek, kterou se jim nepodařilo zlomit ani proti Energii. Domácí nevyužili své šance a Vary nakonec vyhrály 4:0. Poté Severočeši prohráli ještě jednou, od té doby už ale neprohráli!

www.hcbilitygri.cz