Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Premiérová trefa Rychlovského na body z Olomouce nestačila,  Severočeši po třech výhrách museli vstřebat porážku

21. 02. 2020 | 20:42

Bílí Tygři se v rámci 47. kola Tipsport extraligy vydali do olomoucké plecharény, kde zásluhou Jakuba Rychlovského už po třech minutách otevřeli skóre. Domácí nicméně ještě v první části dosáhli na obrat. A jelikož už v dalších třetinách žádná branka nepadla, musejí Severočeši po třech výhrách vstřebat porážku.

hoOCprohraorez
Foto: www.hcbilitygri.cz

Obě mužstva před bitvou počítala ztráty. Liberec se nemohl spolehnout na Michala Birnera a Radana Lence. Domácím zas chyběla obvyklá gólmanská dvojice. V olomoucké brance tak na extraligovém poli vůbec poprvé nastoupil teprve osmnáctiletý Vojtěch Mokrý.

A inkasoval už ve třetí minutě, když jej symbolicky překonali mladí Tygři. Po vyražené střele Jana Šíra si puk vzal Jakub Rychlovský, natlačil se do brankoviště a bekhendem pověsil kotouč pod břevno - 0:1! Hanáci se z vyrovnání radovali vzápětí. Přesilovku rychle využil Pavel Musil, jenž svůj průnik po pravé straně zakončil přesně ke vzdálenější tyči - 1:1.

Naši hokejisté byli v úvodním dějství střelecky aktivnější, jenže nahlas si zakokrhali kohouti. Lukáš Nahodil střílenou přihrávkou od mantinelu našel čepel hole Lukáše Klimka, povyjetý Dominik Hrachovina neměl šanci - 2:1. Marek Zachar se po chvíli prezentoval svoji typickou akcí. V úniku jej fauloval jeden z obránců, avšak Michal Bulíř exkluzivní příležitost k dorovnání skóre nevyužil, když při trestném střílení mířil jen do vyrážečky Mokrého.

Zatímco v první dvacetiminutovce měly více ze hry šelmy, ve druhé tomu bylo naopak. Mora ujela do akce tří proti dvěma. Úvodní myšlenka nevyšla, ale z druhé vlny ještě přijel Ondrušek a pořádně zaměstnal Hrachovinu. Emoce pomaličku stoupaly, nicméně co se šancí týče, byla tato pasáž utkání hluchá.

Mohla za to také slušná hra obou týmů, které soupeřům nedopřávaly laciné přesilovky. Až po polovině řádného času inkasovali v krátkém sledu tresty Vlach a Škůrek. Při poměru čtyři na čtyři nebezpečně střílel Ladislav Šmíd. Touš se chvíli povaloval před prázdnou klecí, Adam Musil ovšem vleže nemohl dorážet. Jelikož v následné početní výhodě prolétla Hudáčkova bomba z kruhu těsně vedle, museli Severočeši nadále dohánět těsné manko.

V periodě s pořadovým číslem tři Liberečtí nejprve ubránili domácí přesilovku. Největší šanci však čelili až po jejím konci! Kolouch ke štěstí Tygrů zcela sám mezi kruhy přestřelil. Následně mohli svěřenci Patrika Augusty litovat, že se ani jim povedlo sehrát početní výhodu zcela podle představ. Na druhé straně mohl zvýšit Ostřížek, kterého po převzetí Oleszovy přihrávky a potáhnutí kotouče na osu hřiště skvělým zákrokem rozesmutněl až Hrachovina.

Ve finální fázi zápasu se náš tým snažil srovnat krok. Rostislav Marosz se s pukem rychle otočil a ze zajímavé pozice těsně minul, ovoce nepřinesl ani přímočarý průnik Tomáše Hanouska. Hosté už velice úspěšně debutujícího Vojtěcha Mokrého nepokořili ani při hře bez gólmana, z Moravy se tedy vracejí s prázdnou.

www.hcbilitygri.cz