Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pro mě to je čest, řekl Michal Bulíř k překonání Nedvědova klubového rekordu

05. 04. 2021 | 8:05

Dvěma góly se útočník Michal Bulíř podepsal pod výhru hokejistů Liberce na ledě Sparty 3:1, díky které Bílí Tygři v semifinálové sérii před domácím pokračování vedou 2:0 na zápasy. Devětadvacetiletý liberecký odchovanec se díky tomu posunul se šesti trefami ze šesti utkání do čela tabulky střelců vyřazovací části extraligy a 22. gólem v play off překonal klubový rekord Petra Nedvěda.

hoBulirSparta
Foto: www.hcbilitygri.cz

"To je pro mě novinka. Co na to říct? Jsem samozřejmě rád, že to tak je. Petr Nedvěd byl hráč velkého kalibru. Pro mě to je čest, že jsem něco takového dokázal. Doufám, že nějaké góly ještě přijdou a hlavně, že to bude pomáhat týmu," řekl Bulíř v on-line rozhovoru s novináři. Na 22 branek dosáhl v 49 utkáních v play off. Nedvěd dal 21 gólů v 39 duelech v bojích o titul v dresu Liberce.

Bulíř si mohl rekord užívat v dobré náladě, protože Liberec navázal na sobotní výhru 5:1. "Máme slušnou pozici do domácích zápasů, ale na druhou stranu bych nechtěl nic přeceňovat. Furt hrajeme proti Spartě. I vedení 2:0 nic neznamená a musíme hrát pořád to, co hrajeme, a předvést to i doma," uvedl Bulíř.

Po dvou venkovních výhrách varuje před uspokojením. "Ještě není nic vyhrané. Hraje se na čtyři vítězné zápasy, musíme být dál připravení a nepodcenit jediný metr na ledě. Pokud budeme hrát takhle, máme velkou šanci uspět," prohlásil Bulíř.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Liberec dovolil vítězi základní části v obou zápasech minimum. "Měli jsme kvalitní přípravu před oběma zápasy a ukázalo se to pak na ledě. Všichni jsme věděli, co chceme hrát, jaký máme systém a kdo má jaké role v týmu. Začalo to do sebe zapadat, týmovou prací a odhodlaností jsme tady dvakrát vyhráli," podotkl Bulíř.

V 8. minutě otevřel skóre, kdy v přesilové hře z pravého kruhu proměnil přihrávku Radana Lence. "Vyplynulo to ze hry. Říkali jsme si už v Liberci, když jsme cvičili přesilovky, že není dané, že musíme být každý na svých pozicích. Prostě jak to vznikne, tak to vznikne. Vyšlo to, že jsem byl na straně a Lencík mi to krásně přihrál," popsal Bulíř kombinaci, kterou začal Dávid Gríger přihrávkou zpoza branky na levý kruh na Lence.

Bulíř zamířil do odkryté branky, protože gólman Alexander Salák povyjel proti možnému Lencovu zakončení. Bulíř přiznal, že vyjíždění sparťanského gólmana proti střelcům bylo předmětem přípravy. "Máme kvalitní realizační tým na to, aby nám ukázali přesně tyto detaily, které mohou rozhodovat a teď se to v zápase ukázalo. Jsem rád, že to funguje," řekl Bulíř.

Pojistku na 2:0 zajistil Liberci v 52. minutě parádní akcí Adam Musil, který sebral puk Tomáši Dvořákovi, po otočce kolem něj na pravém kruhu překvapil i Saláka a poslal mu puk k pravé tyči. "Áda je šikovný, tohle on umí. Krásně si nalákal beka na jednu stranu, hezky se otočil a zaskočil i gólmana. Krásný gól a hodně nám pomohl," dodal Bulíř, který ještě 73 sekund před koncem v další přesilovce po Grígerově přihrávce upravil na 3:0. Sparta v závěru jen snížila.

čtk

Michal Bulíř: Vedení 2:0 ještě nic neznamená, musíme pokračovat v naší hře

Severočeši si připisují i druhé semifinálové vítězství a pod Ještěd se budou vracet s náskokem 2:0 v sérii. Tlustým písmem se pod to podepsal také dvougólový střelec Michal Bulíř, jenž využil rovnou dvě přesilovky. „Pořád je to Sparta a nic není vyhrané,“ varoval před návratem na domácí led.

Vedete 2:0 na zápasy. Lepší začátek byste si představili jen asi těžko, že?
Přesně tak, kdyby mi to někdo řekl před sérií, bral bych to všemi deseti. Myslím si, že máme dobrou pozici před domácími duely, na druhou stranu bych to nerad přeceňoval, hrajeme přece jen proti Spartě. Vedení 2:0 nic neznamená, musíme nadále hrát to, co jsme hráli zde.

Jak bys popsal váš herní projev z dvojutkání v Praze?
Měli jsme v obou případech kvalitní přípravu, na ledě se to posléze projevilo. Každý věděl, co má dělat i jaká je jeho role. Zapadlo to do sebe, předvedli jsme týmový výkon a díky našemu odhodlání jsme obě klání zvládli.

Foto: www.hcbilitygri.cz

V závěru jste oplývali dobrým pohybem a energií, působili jste hladově...
Rozhodně. Sebevědomí se zvedá, a to nejen jednotlivě, ale všem. Ať zblokovaná střela v oslabení nebo třeba přesilovkový gól, nakopne vás to. Je to poté znát a myslím, že jsme sparťany v závěru už k ničemu příliš nepustili.

Tvá úvodní přesilovková trefa byla secvičená, nebo to byla improvizace?
Vyplynulo to ze hry. Říkali jsme si, že musíme být každý na své pozici. Jak to vznikne, tak to vznikne... Myslím, že všichni tu jsou kvalitní hráči, tentokrát to vyšlo zkrátka takhle. Radan Lenc mi krásně nahrál a já dal gól.

Alexander Salák často vyjíždí daleko z brankoviště, právě jako při tvém zásahu. Připravovali jste se na to?
Ano. Máme natolik kvalitní realizační tým, že přesně takové drobnosti si rozebíráme. Mohou rozhodovat, což se ostatně ukázalo. Jsem rád, že to takto funguje.

Nyní bude důležité se do Liberce vrátit s pokorou, že?
Přesně, pořád je to Sparta a nic není vyhrané. 2:0 nic neznamená, hraje se na čtyři vítězné zápasy. Musíme být připraveni a nepodcenit žádné detaily, pak budeme mít velkou šanci uspět.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Jak se ti spolupracuje s Adamem Najmanem v lajně? Zažívá zatím skvělé play off z osobního hlediska...
Je na svůj věk velmi kvalitní hráč. Stouplo mu hodně sebevědomí a je to na ledě vidět, nebojí se udělat něco navíc. Zapadá k nám kombinačně úžasně, ale sedlo si to celé a pomáháme si navzájem. Za mě může být jednou hodně vysoko, pokud bude takto pokračovat nadále.

Co očekáváš od návratu pod Ještěd, změní se něco?
Celkově by to mohlo být jiné, u nás máme totiž širší hřiště, než je tady na Spartě. Mohlo by tam být více kombinace a hokejovosti, ovšem osobní souboje a boj o každý centimetr ledu asi zůstanou.

www.hcbilitygri.cz