Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Proti Ocelářům budou mít Bílí Tygři o motivaci postaráno. Vybojují už desáté vítězství v řadě?

05. 12. 2019 | 19:25

Repríza finále slibuje, ostatně jako vždy, nadstandardní podívanou. Naši hokejisté půjdou do utkání s devítizápasovou sérií výher v zádech. Třinci se navíc budou chtít pomstít za první letošní duel, který na soupeřově ledě prohráli. U toho nesmíte chybět!

hokej třinec 2
Foto: www.hcbilitygri.cz

Dokonalý listopad

Liberečtí fanoušci si museli listopad náramně užít, Bílí Tygři v něm totiž ani jednou neokusili příchuť porážky. Reprezentační přestávka navíc přinesla skvělé výkony bývalých i současných šelem na Karjale. Tomáš Filippi vstřelil důležitý gól, Roman Will předváděl v brance možné i nemožné.

Není divu, že se parádní forma promítla také do tabulky. Svěřenci Patrika Augusty z jejího středu rázem vylétli až mezi smetánku. Momentálně jim patří čtvrtá příčka, avšak je nutno dodat, že mužstva nad nimi mají odehrána až o čtyři zápasy více. Jedním z nich je právě Třinec, jenž si musel několik ligových střetnutí předehrát z důvodu účasti na povánočním Spengler Cupu ve Švýcarsku.

Úspěšný domácí dvojzápas

Souboj s Třincem bude posledním ze tří za sebou jdoucích na domácím ledě. Minulý týden Tygři nejprve přivítali poslední Pardubice. Znovu se ukázalo, jak těžké mohou takové zápasy být. Statečně vzdorující Východočechy srazila precizní teč Radana Lence, který v závěru vyrovnal na 2:2. Rozhodnout nakonec musely až nájezdy, v nichž přisoudil Liberci bod navíc kapitán Petr Jelínek.

O dva dny později přijela brněnská Kometa. Ta dokázala hned dvakrát smazat těsný liberecký náskok. Když se však ve třetí části s trochou potřebného štěstíčka prosadil Jaroslav Vlach, hosté už odpověď nenašli. Tygři tedy navlékli na úctyhodnou vítěznou šňůru již devátý korálek. Před utkáním s Oceláři měli více než týdenní zápasovou pauzu, nyní už jsou ovšem připraveni vrátit se zpět do boje.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Útočník Lukáš Krenželok o současné výsledkové pohodě:

"Hodně jsme zjednodušili naši hru oproti začátku, dřív jsme dostávali příliš mnoho gólů. Teď se snažíme hru zrychlit a příliš nezdržovat. Kouzlo je teď v jednoduchosti a v tom, že nehrajeme zbytečně často v našem pásmu. Aktuálně šlape celý tým. Důležité je, že každý se chce zlepšovat. Je radost tady hrát!"

Draci znovu chrlí oheň

Třinec už tradičně patří do okruhu spolufavoritů soutěže. A také letos dokazuje, že právem. Po trošku nepovedeném začátku se Slezané zvedli a i díky předehraným zápasům se usadili mezi elitní šesticí. V posledním utkání si s chutí zastříleli, když doma přehráli Pardubice jednoznačně 7:0.

Druhé čisté konto v sezóně proti Dynamu vychytal Petr Kváča, který po Patriku Bartošákovi převzal roli jedničky. A nezhostil se ji vůbec špatně, aktuálně se může pochlubit velice slušnou úspěšností zásahů těsně pod 92,50 %. Ještě o něco lépe si v tomto ohledu vede liberecký Dominik Hrachovina, jehož procentuální úspěšnost ukazuje hodnotu 93,20. Nová posila v brankovišti našeho klubu stále ještě ani jednou neprohrála!

Největší třineckou zbraní jsou přesilové hry. V těch si svěřenci Václava Varadi vedou s náskokem vůbec nejlépe z celého extraligového pelotonu. V gól zúročí téměř každou čtvrtou početní výhodu! Už třikrát se ovšem stalo, že se proti Ocelářům soupeř prosadil při vlastním oslabení. Liberec je naopak jedním ze tří celků, které ve vlastní přesilovce ještě neinkasovaly.

Útočník Jaroslav Vlach o vítězné sérii

"Nedávno Tomáš Filippi říkal, že sedm je lepší než šest. Já říkám, že deset je lepší než devět! (úsměv) Musíme však tvrdě pracovat dál."

Podaří se Bílým Tygrům zaokrouhlit počet za sebou jdoucích výher na deset? Odpověď se začneme dozvídat od pátečních 18 hodin, kdy bude v Home Credit Areně atraktivní zápas zahájen. Tak fanděte z plných plic!

Bílí Tygři Liberec vs. HC Oceláři Třinec

Počet zápasů: 69
Bilance: 27 – 9 – 2 – 3 – 28
Skóre: 203:192

www.hcbilitygri.cz