Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

První setkání finalistů! Liberečtí Bílí Tygři míří na horký třinecký led

20. 10. 2019 | 9:00

Liberečtí hokejisté ve středu padli na domácím ledě s Augsburgem, čímž se jim zavřely brány play-off CHL. Pozornost tygří smečky je tak nyní plně upřena na extraligu, kde ji čeká velmi těžký soupeř. Ocelářům mají navíc svěřenci trenéra Patrika Augusty co vracet.

hoTriPozv19
Foto: www.hcbilitygri.cz

Opět venku

Severočeši nezažívají jednoduché období. Z posledních čtyř zápasů, kdy počítáme i CHL, hráli hned třikrát venku. Úspěch navíc zaznamenali pouze na ledě Augsburgu v rámci Champions Hockey League, dobýt území Pardubic a Komety již bylo nad jejich síly.

Nyní čeká tým z města pod Ještědem další výjezd, a to až na druhý konec republiky. Svěřenci trenéra Patrika Augusty si mohli během pátečního kola kvůli změně termínu odpočinout, neboť duel s Plzní byl přeložen až na konec února. Plni sil tak vyráží do Třince, kde budou chtít přerušit sérii porážek a spravit si chuť po vyřazení z evropské soutěže.

Postupný rozjezd

Obhájci titulu začali nový ročník extraligy nevyrovnanými výkony a chvíli jim trvalo, než se dostali do své obvyklé formy. Postupně se však rozehráli a na přelomu září a října zaznamenali sérii čtyř výher v řadě, kterou v pátek přerušily Pardubice.

Oceláři tak ukazují, že i letos se s nimi musí počítat. Aktuálně se s jednadvaceti body nachází na druhém místě a stíhají vedoucí Kometu, která má však jeden zápas k dobru. To Liberec má oproti Třinci hned o dvě odehraná utkání méně a ztrácí na něj pouhé dva body. Čelo tabulky je aktuálně hodně vyrovnané, tudíž v neděli půjde o velmi důležité střetnutí.

První střet

Utkání Tygrů s Třincem bude mít pikantní náboj ještě z jednoho důvodu. Právě tyto týmy se střetly ve finále loňské sezóny, které v poměru 4:2 na zápasy ovládli Slezané. V prvním letošním setkání finalistů tak mají šelmy Ocelářům co oplácet a motivace jim rozhodně chybět nebude.

Přeruší Liberečtí sérii dvou proher v rámci české nejvyšší soutěže a vrátí se zpět na vítěznou vlnu? To se dozvíme již v neděli! Úvodní buly padne na ledě Werk Arény před kamerami ČT Sport přesně v 17:20!

www.hcbilitygri.cz