Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Radovan Pavlík zůstane v Liberci do konce sezony, Marek Zachar v Hradci také

27. 01. 2021 | 11:59

Hokejový útočník Radovan Pavlík zůstane na hostování z Hradce Králové v Liberci až do konce sezony. Stejně tak setrvá v Mountfieldu forvard Marek Zachar, který na východ Čech zamířil právě za Pavlíka. Původně měli být oba do současných působišť zapůjčeni do 31. ledna.

hokejpavlik
Foto: www.hcbilitygri.cz

"Radovan dobře zapadl do útoku k Petru Jelínkovi a Jardovi Vlachovi. Věříme, že nám jejich spolupráce pomůže v závěru sezony a v play off," uvedl v tiskové zprávě sportovní manažer a hlavní trenér Liberce Patrik Augusta.

Dvaadvacetiletý Pavlík si v dresu Liberce připsal v 17 zápasech čtyři body za tři branky a jednu asistenci. Celkem má v sezoně na kontě z 30 utkání sedm bodů za pět gólů a dvě přihrávky. Odchovanec Hradce Králové, který má na kontě i osm startů a jednu branku v dresu české reprezentace, celkem sehrál v nejvyšší soutěži 230 utkání a zaznamenal 59 bodů za 26 tref 33 asistencí.

Zachar si v 17 duelech za Hradec Králové připsal šest bodů za tři branky a stejný počet asistencí. Předtím v 19 duelech v dresu Liberce nebodoval. Sehrál také dva duely za prvoligové Benátky nad Jizerou, v nichž zaznamenal gól a tři asistence. V extralize si ve 154 duelech připsal 33 bodů za 15 tref a 18 přihrávek.

"Naši trenéři jsou s výkony Marka i jeho celkovým přístupem velmi spokojeni, proto měli zájem na prodloužení této spolupráce. Jelikož i Liberec měl zájem na pokračování Radka v jejich klubu, dohoda byla velmi rychlá," řekl klubovému webu generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček.

čtk