Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Radův Jablonec uzavře 9. kolo FORTUNA:LIGY dnešní dohrávkou na půdě Viktorie Plzeň

16. 09. 2019 | 5:56

Plzeň si loňským druhým místem vybojovala předkolo Ligy mistrů, ale přes silný řecký Olympiakos Pireus po výsledcích 0:4 a 0:0 přejít nedokázala. Nevyužila ani druhou možnost, jak strávit podzim v pohárech. V 3. předkole Evropské ligy sice doma smazala jednobrankové manko s belgickými Antverpami z venkovního utkání, ale po domácí výhře 2:1 jí bohužel popravilo pravidlo o gólu soupeře na cizím hřišti.

fotbal jablonec kratochvil plzen
Foto: www.fkjablonec.cz

Vicemistr loňské sezony se tak bude muset obejít bez evropských prověrek. „Bohužel to v evropských pohárech nedopadlo, což nás velice mrzí. Pro náš klub jsou poháry, kdy hrajeme ve skupině, velice důležité. To je problém, za který se neschovávám. Když jsou zápasy v klasickém týdenním rytmu, je projev mužstva trochu jiný,“ říká zpětně kouč Viktorie Pavel Vrba. „Začátek sezony jsme měli hodně náročný. Spousta cestování, bylo tam devět zápasů v devatenácti dnech. A když jsem pak chtěl některé hráče ušetřit a nevyšel nám zápas se Slováckem, tak čtu, jak jsme špatní. Dojeli jsme na ten program,“ reaguje dále Vrba. Jeho tým v úvodních osmi ligových kolech překvapil právě nečekanou domácí porážkou 0:2 se Slováckem, ale body ztratil ještě po venkovních remízách v Teplicích a na Bohemians. Přesto Západočeši okupují s tříbodovou ztrátou na vedoucí Slavii druhou příčku ligové tabulky.

V plzeňské kabině byl v létě poměrně značný ruch. Kopačky na hřebík pověsili dlouholeté opory Bakoš a Kolář, Petržela přestoupil do Slovácka a Hrošovský do belgického Genku. Novými tvářemi se v Doosan aréně stali střední záložních Kalvach z Olomouce a slovenský mladík Herc, jenž přišel na hostování s opcí z anglického Wolverhamptonu. Na západ Čech zamířili také dva exjablonečtí hráči, z Legie Varšava Adam Hloušek a z Alkmaaru Ondřej Mihálik.

Jablonec vyplnil reprezentační pauzu přípravným duelem s Varnsdorfem, kde dostali prostor i další hráči a kde se poprvé přestavila i naše poslední posila finský ofenzivní záložník Kasper Woldemar Hämäläinen. Radova družina se v závěru týdne rozrostla o hráče, jenž se účastnili reprezentačních srazů a nyní už vše směřuje k pondělní bitvě na Viktorii. “Čeká nás soupeř z té nejlepší trojky Slavia, Plzeň, Sparta. Na Spartě jsme to nezvládli a prohráli jsme tam 0:2. Teď máme druhého soupeře z té trojky. Jedeme tam s tím, že nechceme být outsidery, chceme se o to poprat. V minulé sezoně jsme v Plzni ještě asi osm minut před koncem vedli 1:0, pak jsme zkolabovali a dostali jsme dvě branky. Ale odehráli jsme tam hodně dobré utkání. Teď to bude něco jiného. My máme hodně změn, Plzni taky přišli někteří noví hráči. Plzeň je v posledních letech nejúspěšnější tým u nás, mají všechno. Ale my se tam chceme porvat o body,” říká před pondělním zápasem v Plzni trenér Jablonce Petr Rada.

Pondělní dohrávka bude už 44. vzájemným duelem mezi Plzní a Jabloncem. Bilance těchto zápasů hovoří mírně ve prospěch Plzně, která vyhrála 19 duelů, deset jich skončilo dělbou bodů a ve 14 případech se radoval Jablonec. V loňské sezoně jsme Plzeň doma porazili 3:0, v jarní odvetě jsme padli 0:1 a o gól prohráli na stejném hřišti i v nadstavbové části 1:2. Jak dopadne pondělní utkání mezi druhým a třetím týmem aktuální tabulky?

Utkání začíná v pondělí 16. září od 18 hodin v Doosan aréně v Plzni

Rozhodčí: Rejžek - Melichar, Hock

Delegát: Kureš, Tandler

www.fkjablonec.cz