Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Rapid Vídeň otočil v generálce na nastávající ligové boje zápas s Jabloncem na 2:1

07. 07. 2019 | 6:21

V generálce na nastávající ligové boje sice Jablonec vedl proti rakouskému Rapidu Vídeň po pěkné akci Pleštila a gólu útočníka Doležala, soupeř ale dokázal v dalším průběhu hry otočit na závěrečných 1:2.

fotbal rapid doli
Foto: www.fkjablonec.cz

Do posledního přípravného utkání před ligovým startem vyslal kouč Rada sestavu s Hübschmanem na stoperu. Utkání proti osmému týmu loňské rakouské ligy začalo šancí Kratochvíla, jeho střelu z vápna ale stihli obránci zblkovat na rohový kop. V 8. minutě dostal Badji přihrávku mezi naše stopery, jeho zakončení k tyči ale Hrubý stačil vyrazit! Vzápětí na opačné straně Doležal přetlačil v souboji obránce Hofmanna, jablonecký útočník však svůj lob nasměroval těsně vedle branky.

Ve 14. minutě Pleštil utekl ve středu hřiště svým pronásledovatelům a pak načasoval ideální přihrávku do zakončení Doležalovi, jenž prostřelil brankáře Rapidu – 1:0. K pěkné střele z 25 metrů napřáhl Sýkora a značně vylekal soupeřova gólmana. V 16. minutě se zbavil Müldür zasekávačkou Jovoviće a měl dost času, aby levou levou nohou do vzdálenější šibenice srovnal na 1:1. Z úhlu se snažil zakončit také Schick, dobrý obranný zákrok ale tentokrát předvedl Holík.

Poslední čtvrthodinu prvního poločasu ubylo vzruchu před brankami, míč drželi opticky více Rakušané. Po půlhodině hry stáhl trenér Rada ze hry Hübschmana, na pozici stopera se tak opět zatáhl Považanec. Ve 42. minutě se do samostatného úniku dral Badji, v poslední moment si ale míč příliš předkopl a ten se stal snadnou kořistí brankáře Hrubého. Hned po něm na opačné straně hřiště vypustil parádní střelu z 20 metrů Jovović a ta rozduněla břevno vídeňské branky.

Začátek druhé půle byl hodně neurovnaný z obou stran. Až v 64. minutě po přihrávce Jovoviće střílel z úhlu mimo branku Matoušek. V 66. minutě dostal dobrý balon do vápna z pravé strany od Holíka Doležal, jenže skákavý míč nedokázal usměrnit ve vyložené šanci do branky. Deset minut před koncem přišel rychlý úder Rakušanů, Fountasův nájezd ještě stačil brankář Hanuš vyrazit, míč se odrazil k nohám Murga, který trefil odkrytou branku a otočil vývoj utkání na stanu Rapidu - 1:2. Minutu před koncem řádné hrací doby mohl po centru Kroba srovnat střídající útočník Chramosta, osamocený ale trefil hlavou jen náruč brankáře soupeře.

Jablonec v generálce na ligu podlehl po obratu Rapidu Vídeň a trenér Petr Rada hodnotil utkání následovně. „Mrzí nás, že jsme prohráli zbytečnou brankou v závěru. Škoda, že jsme nevyužili své šance, kterých jsme měli podobně jako proti Botosani hodně. Výkon ale už snesl parametry, bylo to lepší. Stále nás ale trápí pozice stopera. Dnes hráči předvedli chuť do zápasu i přístup. Dobré utkání hrál Pleštil. Máme týden do ligy, teď končíme soustředění a hráči si dva dny odpočinou. Od pondělka se připravujeme na páteční hodně těžký zápas s Bohemians,“ konstatoval kouč Petr Rada.

www.fkjablonec.cz