Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Ráz zápasu dal hned první gól po pár sekundách hry, pochvaloval si útočník Jan Ordoš

23. 01. 2023 | 8:41

Liberecký útočník Jan Ordoš přispěl svým třináctým gólem v sezoně k výhře Bílých Tygrů nad Hradcem Králové 3:1. Šestadvacetiletý forvard v 10. minutě zápasu zvyšoval na 2:0, když bekhendovou střelou prostřelil hradeckého brankáře Jana Růžičku mezi betony. Směr a vývoj utkání ale dle jeho slov určil hlavně gól Oscara Flynna již po 52 vteřinách zápasu.

ordoš 8X8A9915
hcbilitygri.cz

"Od úvodní minuty jsme nastolili tempo zápasu. První třetina a první gól po pár vteřinách pak určili ráz celého zápasu. Kluci parádně využili signalizované výhody a dali si to do prázdné branky. Dobře nám jely nohy, byli jsme v první třetině daleko aktivnějším týmem a po zásluze jsme šli do vedení o dva góly," řekl Ordoš novinářům po utkání.

Severočechům se navíc dařila hra v oslabení a nepustili soupeře do kontaktu. "Naopak jsme i nadále byli hodně aktivní a mohli jsme přidat další branky. To se nám sice nepodařilo a závěr zápasu jsme malinko zdramatizovali, ale myslím, že jsme měli utkání po kontrolou. Podali jsme velmi dobrý výkon a zaslouženě zápas vyhráli," pochvaloval si rodák z Ústí nad Labem.

Ordoš, který má na svém kontě také devět startů za národní tým, se gólově prosadil po šestizápasové pauze. Se třinácti góly je v interní střelecké tabulce týmu na druhém místě za Oscarem Flynnem, který má na svém kontě ještě o tři branky více. Žádné hecování ale mezi nimi neprobíhá.

"Samozřejmě mám z gólu radost, pár zápasů jsem se teď střelecky neprosadil. S Oscarem ale na to, kdo má více gólů vůbec nekoukáme a nebavíme se o tom. Jemu se momentálně hodně daří, je v laufu a padá mu to tam. Doufám, že v tom bude pokračovat, budeme všichni jen rádi. Potřebujeme ale hlavně vyhrávat a sbírat body jako tým, abychom si připravili co nejlepší pozici pro play off," uvedl mistr extraligy s Libercem z roku 2016.

Oba celky se spolu utkaly před dvěma týdny a zápas na ledě Mountfieldu byl hodně vyhecovaný. Během utkání navíc došlo k zajímavé situaci, kdy hráči domácích na své střídačce úmyslně lámali hokejky libereckých hráčů. Podle Ordoše to ale už v liberecké šatně nebylo téma.

"Už jsme se o tom v šatně ani nebavili. Já osobně jsem navíc ani nevěděl, že se to v tom utkání na ledě Hradce dělo. Viděl jsem to až pak zpětně na videu. Co bylo před čtrnácti dny, jsme už neřešili. Chtěli jsme se jen dobře připravit na zápas a vyhrát. To se povedlo, takže jsme spokojení," dodal Ordoš.

čtk