Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Rekordman Bulíř: Je velká čest, že jsem se zapsal do historie klubu, kde jsem vyrůstal

06. 12. 2022 | 14:46

138. Tolik gólů nastřílel Michal Bulíř v libereckém dresu, čímž stanovil nový rekord hokejového klubu. Jak už jsme psali hned v neděli, ten poslední, kterým překonal Petra Nedvěda, vsítil právě na druhou adventní neděli proti Vítkovicím. Těm nakonec Tygři podlehli po samostatných nájezdech. „Prohra je pro mě na tom celém takovou smutnou kaňkou, jinak si toho ale nesmírně vážím," líčí liberecký kapitán.

buliřDetail
Michal Bulíř při včerejším zápase. Foto: www.hcbilitygri.cz

Co pro tebe znamená tvůj nový rekord?
Strašně si toho vážím. Jsem moc rád, že jsem se takhle zapsal do historie klubu, v němž jsem vyrůstal a za který teď opět nastupuju. Bohužel tam je kaňka té prohry, což mě mrzí.

Milník do teď držel Petr Nedvěd, jedna z nějvětších postav libereckého hokeje...
To ví asi každý, jaká to je legenda. Byl velmi úspěšný jak v NHL, tak tady v Liberci. To, že jsem ho překonal, je pro mě velká čest, i když jsem na to samozřejmě měl více zápasů.

Kam teď plánuješ novou metu posunout?
Těžko říct. Samozřejmě doufám, že gólů bude co nejvíc, hlavně, aby pomáhaly k dalším týmovům úspěchům.

Liberecká radost po rekordní brance Michala Bulíře.

Vraťme se k zápasu s Riderou. V druhé třetině jste tam měli lehký herní výpadek, bylo to rozhodující pro osud utkání?
Je to možné, ale poté jsme se do toho opět dostali a vypracovali jsme si slibný tlak. Měli jsme hodně přesilovek, v kterých jsme si moc nepomohli. Tu první na začátku jsme sice využili, jenže ty další už ne.

Po prvních Pardubicích jste o body obrali i druhé Vítkovice. Dá se tedy říct, že Liberec jde opět nahoru?
Asi ano, myslím si, že jsme herně zvedli. Semkli jsme se a v posledních zápasech už naše hra začíná mít tvář. To se projevilo i v podobě získaných bodů. Ani tentokrát jsme nepředvedli špatný výkon, byla vidět bojovnost a chuť. Bohužel jsme to nedotáhli do vítězného konce.

Váš bývalý spoluhráč Dominik Lakatoš se pustil do šarvátky s Lukášem Dernerem. Byla na něm vidět zvýšená motivace?
Trochu asi ano. Vždy je to speciální, když hrajete proti svému bývalému týmu. S Derym se trochu pošťuchovali, nic hrozného to ale nebylo.

Michal Bulíř na archivním snímku.

www.hcbilitygri.cz

Michal Bulíř (* 12. srpen 1991, Liberec) je český hokejový útočník. Pochází ze sportovní rodiny, jeho otec Petr sám byl aktivním fotbalistou a v devadesátých letech hrál první ligu za místní Slovan Liberec.S hokejem začal Michal už ve třech letech, kdy ho k nejrychlejší kolektivní hře na světě dovedl děda Kasík, který kdysi hrál a následně pak působil jako funkcionář v Liberci. Už v žákovských kategoriích ukazoval, že patří mezi střelecky schopné útočníky a to potvrdil i v dorostu. Když mu ani přechod do juniorky nečinil problémy, naskočil 22. prosince 2009 ke své premiéře v seniorské extralize.

Zdroj: https://cs.wikipedia.org/