Sdruženář Pažout je poprvé letním mistrem republiky. Závodník Dukly Liberec porazil obhájce titulu  Portyka

05. 10. 2019 | 17:31

Ondřej Pažout se stal na dnešním šampionátu v Lomnici nad Popelkou a Jilemnici poprvé mistrem republiky v letní severské kombinaci. Závodník Dukly Liberec porazil v souboji juniorských mistrů světa obhájce titulu Tomáše Portyka. Třetí skončil jejich klubový kolega Lukáš Daněk.

sevKombMedailisté
Foto: info@severska-kombinace.cz

Pažout si po skokanské části na můstku K70 vypracoval před Portykem půlminutové vedení, které v pětikilometrovém běhu na kolečkových lyžích uhájil. Pro první titul mezi dospělými si v chladnu a dešti dojel s náskokem 18 sekund, Daněk ztratil více než tři čtvrtě minuty.

"S výkonem na můstku jsem spokojený, soutěžní skok se mi povedl. V běhu to bylo náročné, protože trať byla mokrá a klouzala. Od začátku jsem nasadil svoje tempo, které bylo pomalejší, ale postupně jsem zrychloval. Když k tomu přičtu i výkony v letní Grand Prix, tak po čase u mne zase převažují před blížící se zimní sezonou pozitiva," uvedl jednadvacetiletý sdruženář v tiskové zprávě.

Letní mistrovství ČR v severské kombinaci v Lomnici nad Popelkou a Jilemnici (Semilsko):

Muži (K70/5 km): 1. Pažout 12:13,3 min, 2. Portyk +18,4 s, 3. Daněk (všichni Dukla Liberec) +53,4, 4. Šimek +2:20,8, 5. Kohlberger (všichni Dukla Liberec) +2:34,0, 6. Konvalinka (Ski klub Harrachov) +2:34,7.

Junioři (K70/5 km): 1. Šimek 12:48,1 min, 2. Kohlberger +13,2 s (oba Dukla Liberec), 3. Konvalinka (Ski klub Harrachov) +13,9.

Juniorky (K70/4 km): 1. Koldovská (Ski klub Harrachov) 13:42,2 min, 2. Svobodová +33,7 s, 3. Hradilové (obě SK Nové Město na Moravě) +53,4.

Dorostenci (K70/5 km): 1. Konvalinka (Ski klub Harrachov) 14:06,0 min, 2. Sudek +38,2 min, 3. Bernat (oba Dukla Liberec) +2:22,5 min.

Žáci (K70/4 km): 1. Doležal (BKL Machov) 11:42,5 min, 2. Bláha (LSK Lomnice nad Popelkou) +3,9 s, 3. Balatka (JKL Desná) +1:45,8 min.

čtk, TZ

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace