Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Šéf fotbalistů Jablonce Pelta vyjádřil kouči Horejšovi navzdory 14. místu důvěru

21. 11. 2022 | 17:51

Majitel fotbalového Jablonce Miroslav Pelta vyjádřil trenérovi Davidu Horejšovi navzdory 14. místu po podzimní části první ligy důvěru. Šéf severočeského celku není spokojený s dosavadními výsledky, předváděná hra ho ale těší. Klub o tom informoval na svém webu.

fojbc-teplice4
ilustrační foto

Jablonečtí v minulé sezoně startovali ve skupině Evropské konferenční ligy, v nejvyšší soutěži ale překvapivě skončili ve skupině o záchranu. Nakonec obsadili 13. místo. Před touto sezonou se týmu ujal Horejš, jenže zlepšené výsledky se nedostavily. Severočeši jsou na první příčce znamenající záchranu, v domácím poháru navíc vypadli ve třetím kole s druholigovým Vyškovem.

"Trenér David Horejš má důvěru vedení. Aktuální umístění v tabulce není paralela s minulou sezonou. Již teď jsme dali stejný počet gólů jako za celou minulou sezonu," řekl sedmapadesátiletý Pelta.

"Jsem spokojený s předváděnou hrou. Je to změna oproti minulé sezoně, mužstvo má jasnou tvář a hráči vědí, co mají na hřišti dělat. Je potřeba vytěžit více z vypracovaných šancí," uvedl někdejší předseda Fotbalové asociace ČR (FAČR).

Naopak není spokojený s výsledky. "Čtrnácté místo v tabulce není pro náš tým dostatečné. Na druhou stranu je liga vyrovnaná, takže pořád je o co hrát. Na jaře ale musí přijít zlepšení a musíme sbírat více bodů," řekl Pelta.

Jablonec je se sedmi červenými kartami nejtrestanějším mužstvem ligy. "Individuální chyby a neukázněnost hráčů nás srážely. Na tom musíme do jarní části zapracovat. Věřím, že budeme tabulkou stoupat nahoru," konstatoval Pelta.

čtk