Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Semifinále se Spartou startuje! Na první dva duely vyrážejí Tygři do Prahy. Utkání začínají v 17 a 15 hodin

03. 04. 2021 | 0:05

Po desetidenní přestávce se play-off opět rozjíždí. Liberecké hokejisty čeká v semifinále pořádně těžký oříšek, jelikož narazí na vítěze základní části. První dvojutkání se odehraje na ledě pražské Sparty!

hoSpaPozvPlay
Foto: www.hcbilitygri.cz

Rozpis semifinále play-off

Sobota 3. dubna: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec
Neděle 4. dubna: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec
Středa 7. dubna: Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha
Čtvrtek 8. dubna: Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha

Neděle 11. dubna: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec (případný duel)
Úterý 13. dubna: Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha (případný duel)
Čtvrtek 15. dubna: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec (případný duel)

Začalo to obratem

V prvním kole play-off narazili Severočeši na Hradec Králové, který vstoupil do série lépe. Už v polovině zahajovacího duelu totiž vedl 3:0. Tygři se ale nadechli k mohutnému obratu a první bod čtvrtfinálového souboje ukořistili pro sebe.

Následná dvě utkání Liberec ani jednou neinkasoval a získal postupový mečbol, který využil hned na první pokus. Svěřenci Patrika Augusty tak vyřadili Mountfield v poměru 4:0 na zápasy a mohli tak využít dlouhé přestávky před startem semifinále.

Projev kvality

Ani Sparta to ve své čtvrtfinálové sérii neměla jednoduché. Olomouc se sice do vyřazovacích bojů dostala až z dvanáctého místa, vítěze základní části ale ve všech utkáních pořádně potrápila. Na Pražany však nevyzrála ani jednou.

Tým z hlavního města potvrdil roli papírového favorita a rovněž slavil postup v nejkratším možném čase. Pro vývoj série byla klíčová především produktivita. Přestože všechny duely byly střelecky v podstatě vyrovnané, sparťané byli pokaždé efektivnější.

Příběhy semifinále

Nyní už se Tygři i Sparta chystají na vzájemný střet o to, kdo otevře brány finále. Pokud počítáme i předkolo, narazí Liberečtí na svého nejčastějšího soupeře v play-off. S Pražany totiž ve vyřazovacích bojích změří síly již popáté!

Minisouboje nabídne tato série hned na několika frontách. Proti sobě totiž budou stát dvě nejlepší defenzivy základní i vyřazovací části, které by se samozřejmě neobešly bez kvalitních výkonů brankářů. Liberecký Petr Kváča zatím v play-off drží úspěšnost zákroků přes 95 %, Alexander Salák ze Sparty pochytal proti Olomouci dokonce více jak 97 % střel. Oba navíc ve čtvrtfinále udrželi dvakrát čisté konto.

Ač se to nezdá, pro vývoj zápasů jsou velmi klíčová vhazování a i na tomto poli půjde o střet těžkých vah. Oba týmy totiž společně vévodily statistice vyhraných buly v dlouhodobé části soutěže a i v jarní fázi drží první dvě místa, jen si vzájemně prohodily pořadí.

Ve všech případech se ovšem jedná o statistiky z minulosti. Tygři i Pražané se již koukají pouze dopředu a rozhodující bude, kdo jako první získá čtyři výhry.

Jakožto vítěz základní části má Sparta na začátku série výhodu domácího prostředí. První utkání začne v pražské O2 areně v sobotních 17:00 a odvysílá ho ČT Sport. Odveta započne před kamerami O2 TV Sport v neděli od 15:00. Fanděte šelmám na dálku!

www.hcbilitygri.cz