Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Seriál závodů, Dětský MTB pohár endorfin factory, startuje 8. května v Břízkách

02. 05. 2019 | 13:51

V Jablonci nad Nisou to žije sportem a to nejenom tím zimním. V loňském roce vznikl v tomto sportovním kraji také seriál dětských MTB závodů. "Navazujeme tímto tak trochu na historicky velice úspěšný Cyklón cup, který pořádal můj kolega už někdy před skoro 20 lety. Tenkrát se na výsledkové listině objevila taková jména závodníků jako například Kája Polívková, Kateřina Smutná, Jiří Novák, Pavla Havlíková nebo Marek Lejsek, kteří ještě patřili do mládežnických kategorií. A možná se za pár let budeme opět dívat do výsledků a najdeme tam nové úspěšné sportovce," řekl ředitel závodu Vladislav Karásek.

Dětský MTB pohár endorfin factory je seriálem závodů na horských kolech určený pro všechny děti a mládež ve věku od 5 do 14 let, které jezdí rády na kolech.

 Pohár tvoří celkem tři závody, které mají společný termín vždy ve středu v rozpětí čtrnácti dní a start první kategorie je v 17:00hod. Místem startu a cíle závodu jsou známé lyžařské lokality. První závod navazuje na loňský ročník a bude se odehrávat na osvědčené trati v areálu Kolečko Břízky. Druhý závod zavítá do atraktivní lokality Skiareálu Tanvaldský Špičák, kde vzniká v přilehlém bikeparku, také stabilně značený atraktivní dětský okruh na kterém si můžete kdykoliv zatrénovat. Velké finále se bude odehrávat v prostorách autokempu Tanvaldská kotlina, kde se dříve konaly motokrosové závody a pravidelně se zde pořádají běžecké akce.

 V každém závodě bude odměněno prvních 5 závodníků ve všech kategoriích. Následně při posledním závodě, budou vyhlášeni první 3 závodníci v celkovém hodnocení. Navíc pořadatelé připravili atraktivní soutěž "O pohár nejlepší školy" do které se zapojí závodníci ve všech kategoriích a sbírají body pro svoji školu. Jako takový bonus, se do celkového pořadí škol, započítávají také body z vloženého závodu učitelů, který proběhne po dojezdu poslední kategorie dětí. "Rádi bychom tímto zapojili do závodního kolotoče také učitele/lky tělocviku nebo případně i jiných předmětů, aby si přišli zasportovat společně se svými žáky a podpořili je tím v jejich sportovním duchu" doplňují pořadatelé.

Ilustrační foto

Velkým lákadlem letošního ročníku je také losování výherce, který si od nás na posledním závodě odnese dětské kolo Orbea v hodnotě 10.000 Kč.

 První závod startuje již 8. května v běžeckém lyžařském areálu Kolečko - Břízky Sportovní 4417/43, Jablonec nad Nisou.