Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Slovan prohrál v Rakousku při generálce proti silnému Dynamu Moskva těsným rozdílem 0:1

06. 07. 2019 | 18:01

Svěřenci Pavla Hoftycha před začátkem FORTUNA:LIGY odehráli poslední přípravný zápas v Rakousku. Za slunného počasí Slovan nastoupil v obci Wels proti ruskému klubu Dynamo Moskva. Po prvním poločase byla hra vyrovnaná a vypadalo to, že se oba týmy rozejdou nerozhodně. Ovšem ve druhé půli se po brejku prosadil jako jediný Szymanski a rozhodl o konečném stavu 1:0 pro ruský tým.

fotbal slovan  DSC0898
Foto: www.fcslovanliberec.cz

Dynamo Moskva - FC Slovan 1:0 (0:0)

Dynamo Moskva:
Shunin (C) - Pliev, Sunjić, Evgenyev, Morozov - Cardoso (71. Panchenko), Yusupov, Tetteh, Joãozinho, Szymanski - Sheydaev (68. Grulev)
Náhradnicí: Leschuk, Sedov - Rausch, Sow, Grulev, Moskvichev, Ordets, Kalinin, Chernych, Panchenko, Rykov

FC Slovan:
Nguyen - Mikula (70. Fukala), Kačaraba, Mara, Hybš - Breite (C), Oscar - Pešek (65. Koscelník), Nešický (70. Dordić), Potočný (84. Beran) - Pázler (46. Musa)
Náhradnicí: Knobloch - Fukala, Koscelník, Beran, Dordić, Musa

Branky: 54. Szymanski

Žluté karty: 42. Cardoso

 

Začátek zápasu byl z naší strany trochu rozpačitý, sice jsme měli míč na kopačkách, ale hráči dlouho váhali a nakonec o balón přicházeli nepřesnostmi. Poprvé zahrozili Rusové, centry z obou stran nenašly adresáty. Následovala chyba Mary ve vápně a do šance se již probojovával Yusupov, ovšem Nguyen včas vyběhl. Následně přišla pasáž hry, ve které měli navrch hráči z Dynama Moskva, avšak výraznější šance si nevytvořili. Ve 23. minutě se po faulu Breiteho naskytla našemu soupeři zajímavá standardní situace, rozehrál ji Yusupov a Nguyen musel předvést skvělý zákrok.

Slovan více útočil po levé straně a několikrát dokázal vybojovat i rohový kop. Jeden z nich rozehrával Nešický, jeho točený balón tečoval jeden z našich hráčů a Shunin musel předvést pohotový zákrok. Ve 34. minutě po faulu na Peška střílel Potočný, jeho prudká střela směřovala nad břevno. Ve 42. minutě se strhla menší potyčka poté, co zcela zbytečně Cardoso nakopl Potočného, rozhodčímu se nakonec celá situace podařila uklidnit. V první půli jsme sledovali spíše taktický fotbal bez velkých příležitostí, hráči odcházeli do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

Obrovskou šanci měl v úvodu druhé půle po nahrávce Joãozinha aktivní Yusupov. Ve vápně si zpracovával míč a následně střílel, branku Nguyena vysoko přestřelil. Na druhé straně se krásně probojoval k hlavičce z rohového kopu Kačaraba, brankář Dynama předvedl reflexivní zákrok a balón vyrazil pryč. Poté následovala šance Musy, předběhl Evgenyeva a utíkal sám na brankáře, ale vyhnal se trochu do úhlu a poté jeho střelu tečoval jeden ze skluzujících obránců. V 54. minutě přišel po rohu Slovanu rychlý brejk Dynama, Joãozinho poslal centr po zemi, který dokázal do branky protečovat Sebastian Szymanski.

Fotbalisté Dynama Moskvy po vstřelené brance ožili a znovu zahrozili, tentokrát z pravé strany Cardoso, jehož pokus vyrazil Nguyen na rohový kop. Hra poté byla více kouskována, obě mužstva střídala, aby dostali šanci i jiní hráči. V 75. minutě zkoušel nový muž na hřišti - Dordić střelu z velké vzdálenosti, Shunin byl připraven. Zmatek v libereckém pokutovém území nastal poté, co jeden z hráčů Dynama vracel míč hlavičkou po centru nazpátek do nebezpečného prostoru, nakonec nebezpečí zažehnal odkopem Oscar.

V 81. minutě mohl být rozdíl ve skóre ještě vyšší, na přihrávku za obranu si naběhl Grulev a už to vypadalo, že bude zakončovat z velmi nebezpečné pozice, ale na poslední chvíli mu vypíchl míč Fukala. Slovan se proti silnému týmu již na větší tlak nezmohl a v posledním přípravném zápase v Rakousku prohrál 0:1.

Ohlasy trenérů

Miroslav Holeňák (asistent trenéra FC Slovan Liberec): Byla to pro nás velmi kvalitní generálka. Stál proti nám kvalitní tým. V prvním poločase bylo Dynamo trochu lepším týmem na držení míče a dobře kombinovalo. Chvíli nám trvalo než jsme si zvykli na jejich hru, ale postupně jsme se jim vyrovnávali. Paradoxně ve chvíli, kdy jsme ve druhém poločase začínali mít navrch a měli jsme tam tři možnosti, ze kterých jsme mohli skórovat, tak po našem rohovém kopu z brejkové situace nám dal soupeř gól. Mrzí nás to, protože jsme chtěli poslední zápas zvládnout.

www.fcslovanliberec.cz