Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Slovan porazil Sigmu i díky hattricku van Burena 4:1 a postupuje do čtvrtfinále MOL Cupu

26. 11. 2022 | 17:33

Cíl splněn. Slovan v dohrávce osmifinále MOL Cupu porazil olomouckou Sigmu 4:1, hattrick nastřílel Mick van Buren a prosadil se také Denis Višinský. Naše mužstvo si tak zahraje jarní fázi domácího poháru, o soupeři pro čtvrtfinále rozhodne los.

slovan-olomouc4moltop
Foto Artur Irma + twitter Slovanu Liberec

Slovan vstoupil do utkání aktivně. Talovjerovova nabídka vápnem doputovala k Preislerovi, který ale nemířil z velmi dobré pozice přesně. Podobný osud měla také akce kanonýra Sigmy Mojmíra Chytila. Ten z ostrého úhlu nedokázal poslat míč mezi tři tyče, a Stejskal tak ani nezasahoval.

Hattrick nastřílel Mick van Buren, foto z twitteru Slovanu LiberecV 11. minutě už se skóre měnilo, Denis Višinský vyslal překvapivou střelu zpoza šestnáctky. Ta zaplachtila, a i když mířila na střed branky, Trefil se po ní natahoval marně. O chvíli později bylo navíc ještě veseleji, ihned po zisku míče Slovan předvedl smrtící brejk. Mézsáros naservíroval balon Mick van Burenovi, který se osamocen ve vápně nemýlil a zvýšil na rozdíl dvou branek.

Po dalším kontru se dostal k ráně také Valenta, míč každopádně od van Burena nedostal ideálně, a proto trefil jen bránícího hráče před sebou. Deset minut před koncem úvodní půle znovu zahrozil nizozemský šutér, kterému z rohového kopu posadil krásný centr na hlavu Preisler. Van Buren prudkou hlavičku poslal jen vedle tyče. Diváci se U Nisy rozhodně nenudili, jen o chvíli později se na druhé straně pověsil do vzduchu Vít Beneš, který zužitkoval pěkný centr z pravé strany a snížil rozdíl ve skóre.

Sigma před startem druhého dějství prostřídala a organizovala se na maximalizaci ofenzivního snažení. Hosté si tlak opravdu vytvořili, liberecká defenziva ovšem úvodní vypjaté momenty přečkala. Zkraje šedesáté minuty dostal Slovan po faulu na Višinského přímý volný kop z velmi dobré pozice. Mészáros sice napálil jen zeď, ale po faulu na Červa se kopala penalta.

A tu bezpečně proměnil Mick van Buren, který poslal míč na opačnou stranu, než se vydal gólman Trefil. O chvilinku později bylo na tribunách ještě radostněji, perfektně vyřešila brejk dvojice Valenta – Mick van Buren a druhý jmenovaný precizním technickým zakončením zkompletoval hattrick.

Další nebezpečný pokus na olomouckého gólmana poslal z poměrně velké vzdálenosti Frýdek, skóre už se ale neměnilo. Slovan porazil Sigmu 4:1 a postupuje do čtvrtfinále MOL Cupu.

www.slovanliberec.cz

Foto: Artur Irma

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu: Slovan Liberec - Sigma Olomouc 4:1 (2:1)

Branky: 13., 63. z pen. a 68. Van Buren, 11. Višinský - 38. Beneš. Rozhodčí: Nehasil - Slavíček, Ratajová.

Sestavy:

Liberec: Stejskal - Gebre Selassie, Talovjerov, Plechatý - Mikula (69. Prebsl), Valenta, Červ, Preisler (69. Fukala) - Višinský (85. Purzitidis) - Mészáros (80. Frýdek), Van Buren (85. Rondič). Trenér: Kozel.

Olomouc: Trefil - Vraštil (74. Poulolo), Pokorný (46. Šíp), Beneš - Breite - Zifčák, Spáčil (26. Matoušek), Navrátil, Zmrzlý - Chytil, Růsek (74. Hadaš). Trenér: Jílek.