Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Slovan prohrál v Budějovicích 2:3 po infarktovém závěru. V šesté nastavené minutě si Dynamo vzalo vedení

13. 04. 2024 | 18:02

Se dvěma výhrami s zádech odjel Slovan na jih Čech, čekalo ho tak první venkovní utkání pod novým majitelem. A začalo skvěle, už v šesté minutě se Liberec dostal, po gólu Žambůrka, do vedení. Do poločasu však bylo srovnáno.

sig5tit
Foto z www.slovanliberec.cz

Ve druhé půli se Dynamo dostalo do vedení díky gólu Ondráška. V závěru utkání dokázal vyrovnat Tupta, a bohužel pro Slovan znovu získat vedení Suchan. Souboj severu Čech s jihem tak skončil lépe pro České Budějovice.

Do první útočné akce se dostali hráči Liberce. Z pravé strany centroval Penner a následně hlavičkoval Kulenović, bohužel však nepřesně. Netrvalo to ale dlouho a už v šesté minutě se Liberečtí radovali. Dobrá kombinace, která začala u Mikuly pokračovala přes Prebsla, Kulenoviće a Presilera. Poslední dva jmenovaní si předali balón a chorvatský útočník se díky tomu dostal do vápna. Tam nezpanikařil a přihrávkou pod sebe našel volného Jana Žambůrka, který uklidil míč za záda gólmana Šípoše. I Dynamo chtělo útočit, první větší šanci měl Trummer ve 22. minutě, jeho střela na přední tyč ale ke gólu nevedla.

Foto z X/Slovan Liberec

Další liberecká příležitost ke skórovaní přišla o sedm minut později. Dlouhý nákop z hloubi pole směřoval ke Kulenovićovi, ten ve vápně neváhal a pálil z první, Šípoš byl však připraven a jeho ránu vyrazil na roh. Po něm pohotově zakončoval Tupta, ale opět to stačilo pouze na rohový kop. Na druhé straně si na přesný centr naběhl Suchan, sám před Vliegenem bránu vysoko přestřelil. Na samém konci první půle Jihočeši vyrovnali. Šigut stihl na hrací ploše dlouhou přihrávku a předložil ji Patriku Hellebrandovi. Domácí záložník si převzal míč a střelou na přední tyč dokázal překonat belgického brankáře. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Foto z www.slovanliberec.cz

Do druhého poločasu vstoupilo o něco lépe Dynamo. Po jedné ze situací před vápnem domácích obdržel červenou kartu Kulenović po faulu na Hellebranda. Po intervenci VARu byl však tento zákrok přehodnocen na žlutou kartu. V dobré šanci se objevil Žambůrek po přihrávce od Kulenoviće. Jeho střela byla ale opět zblokována. Na druhé straně se v 67. minutě po akci Alliho už skóre měnilo. Nigerijský rychlík utekl Fukalovi a naservíroval míč před bránu Zdeňku Ondráškovi a ten dokázal skórovat. Liberec chtěl zvrátit nepříznivý vývoj utkání a začal více útočit.

Dlouho to vypadalo, že se Slovanu nepodaří vyrovnat. Ale nakonec se to přece jen povedlo. Ghali našel přihrávkou Ľubomíra Tuptu, který z úhlu prostřelil Šípoše. Nadšení libereckého týmu však trvalo pouze chvíli. V šesté nastavené minutě si Dynamo vzalo vedení zpět. Alli přihrával do vápna Poulolovi, ten přenechal míč Janu Suchanovi, jenž dokázal zakončit na zadní tyč a urvat tím pro svůj tým tři body. Liberec tak po dvou výhrách zažil chuť porážky a odjel bez bodu.

Na českobudějovickém Na Střeleckém ostrově je vše připraveno na výkop zápasu s Libercem. Foto z X/Slovan Liberec

 

SK Dynamo Č. Budějovice:

Šípoš - Lazić (72. Sladký), Králik, Poulolo, Trummer - Suchan, Čermák (82. Hubínek), Hellebrand - Šigut, Ondrášek (C), Alli

Náhradníci: Janáček - Zíka, Havel, Tranziska, Sladký, Hubínek, Brandner, Nikl, Madleňák, Sliacky

FC Slovan Liberec:

Vliegen - Mikula (C) (79. Horský), Chaluš, Pourzitidis - Penner (44. Ghali), Žambůrek, Prebsl (79. Tetour), Preisler (60. Fukala) - Višinský (60. Doumbia), Kulenović, Tupta

Náhradníci: Bačkovský - Lehoczki, Fukala, Varfolomejev, Tetour, Doumbia, Kok, Horský, Letenay, Ghali

Branky: 45. Hellebrand, 67. Ondrášek, 90.+6 Suchan - 6. Žambůrek, 90.+3 Tupta

Žluté karty: 71. Ondrášek, 79. Čermák, 90.+6 Šigut - 23. Mikula, 47. Žambůrek, 57. Kulenović, 87. Ghali

Rozhodčí: V. Zaoral - I. Nádvorník, P. Pospíšil; VAR: D. Starý, AVAR: L. Machač

www.slovanliberec.cz