Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Slovan uhrál proti Opavě alespoň bod za remízu 1:1, trefil se Musa

21. 09. 2019 | 19:02

V 10. kole FORTUNA:LIGY Slovan musel za svým soupeřem cestovat až do Slezska, jeho soupeřem totiž byla SFC Opava. Oba celky dělily v tabulce pouze 3 body, přičemž našemu mužstvu patřila 10. příčka a Opava uzavírala tabulku na 16. místě. Slovan se jako první ujal vedení, když chybu v obraně využil Petar Musa, poté ale došlo ke srovnání Dedičem. V závěru přišla dvě defenzivní střídání a Liberec už dokázal ubránit výsledek 1:1.

fiLBOpa
Foto z www.slovanliberec.cz

Výkop zápasu obstarali hráči z Liberce, dlouhý nákop hledal v útoku Musu, ale nenašel. Slovan začal o něco aktivněji, v 7. minutě propadl centr až k Peškovi, ten ovšem nestihl včas zareagovat a pouze fauloval brankáře Šroma. Na druhé straně centroval Šulc, Nguyen byl připravený a míč včas lapil. V prvních pětadvaceti minutách jsme příliš pohledný fotbal neviděli, obě mužstva dobře bránila a pokud došlo k chybě, tak se vše "hasilo" fauly. Změna přišla ve 27. minutě, obraně pláchl Malinský a vystřelil na brankáře. Ten ve skluzu míč vyrazil, připravený byl ještě dorážející Baluta, ale prázdnou bránu trestuhodně netrefil.

Následovala další šance Liberce a v ní byl znovu rumunský ofenzivní záložník, tentokrát zvolil neobvyklé zakončení, jeho lobovaný pokus skončil mimo tři tyče. Ke konci poločasu zahrozila i Opava, centr Zavadila prolétl jen těsně kolem pravé tyče. V 38. minutě se k hlavičce probojoval Simerský, Nguyen z velké blízkosti skvěle zakročil a vyrazil. Hlavní sudí Franěk v první půli nenastavoval a hráči odcházeli do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

Ve druhé půli se hráči potýkali s nepřesnostmi a šancí bylo poskrovnu. To se změnilo v 52. minutě, Zavadilův centr sklepával pro spoluhráče Dedič, obrana Liberce si poradila. Ihned z následující akce přišla první branka utkání, Petar Musa aktivně napadal a dokázal si posunout míč mezi vybíhajícím brankářem a Simerským, kteří se špatně dohodli. Náš útočník už měl práci jednoduchou, pouze dorážel do prázdné brány, 0:1. Vedení Slovanu dlouho nevydrželo, Zavadilův centr protečoval René Dedič a srovnal na 1:1.

Slovan si mohl vzít vedení nazpátek na svoji stranu, po rychlém brejku byl ve skvělé pozici Malinský, ovšem stejně jako v prvním poločase Baluta, ani on netrefil prázdnou branku. Liberečtí se snažili o vedoucí gól, ke střele ve vápně se dostal Fukala, Šrom jeho pokus vyrazil pryč. V závěru ještě hlavičkoval Kačaraba, míč zpoza břevna vyboxoval opavský gólman. Tlak měl v posledních minutách spíše Slovan, ale poté přišla defenzivní střídání v podobě Mary a Karafiáta a Slovan alespoň ubránil jeden bod za remízu 1:1.

www.slovanliberec.cz