Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Slovan vyhlíží první výhru, s Mladou Boleslaví se utká v domácím prostředí v sobotu

17. 09. 2021 | 19:27

V osmém kole FORTUNA:LIGY se liberečtí fotbalisté představí v domácím prostředí proti hráčům z Mladé Boleslavi. Pro trenéra Kozla to bude domácí premiéra, podaří se mu se Slovanem poprvé v letošní sezóně zvítězit? Výkop je naplánován na sobotu od 16 hodin.

slovan mb
Foto: www.fcslovanliberec.cz

FK Mladá Boleslav - Bláznivý zápas s Olomoucí a prohry proti favoritům

Klub ze Středočeského kraje si v letošní sezóně zatím vede průměrně. Patří mu desátá příčka s 8 body. Ovšem má za sebou již zápasy s těžkými týmy, jako je například Baník, Slavia či Plzeň. Na ani jeden ze zmiňovaných celků svěřenci trenéra Jarolíma nestačili a v těchto duelech prohráli. Naopak ze dvou výher 3:0 a 3:1 se s radovali proti Jablonci a Teplicím. Ke dvěma výhrám a třem porážkám mají fotbalisté Boleslavi také dvě remízy, proti Olomouci a Pardubicím.

V minulém kole svedla Mladá Boleslav souboj právě se Sigmou. V domácím prostředí dvakrát prohrávala a nakonec z toho byla přestřelka 3:3. Přičemž srovnání se dočkali fotbalisté Boleslavi až v devadesáté minutě, kdy se po odraženém míči krásně trefil zpoza vápna Ondřej Karafiát.

Ofenzivními tahouny boleslavského celku jsou především Milan Škoda a Brazilec Ewerton. První jmenovaný nastřílel už čtyři branky. Oproti tomu Ewerton góly spíše připravuje, v letošní sezóně asistoval již třikrát. Jediné čisté konto si připsal Jan Šeda, ale v posledních duelech v základní sestavě chyběl kvůli zranění.

Nejzajímavější pohyby v týmu Mladé Boleslavi:

Ondřej Karafiát, Slavia ➤ Mladá Boleslav (host.)

Marek Suchý, volný hráč/Augsburg ➤ Mladá Boleslav

Milan Škoda, volný hráč/Rizespor ➤ Mladá Boleslav

Michal Hlavatý, Plzeň ➤ Mladá Boleslav (host.)

FC Slovan Liberec – Slibný začátek pod trenérem Kozlem?

Luboš Kozel nahradil trenéra Pavla Hoftycha a v minulém kole jsme našeho nového kouče viděli poprvé i na lavičce Slovanu. První poločas utkání s Pardubicemi ukázal, že se liberečtí snažili během reprezentační pauzy pracovat na všech nedostatcích ve hře. Po brankách Rondiće a Mészárose šel Slovan dokonce do dvou brankového vedení. Ovšem ve druhé půli Pardubice ožily a dvěma góly Matějky srovnaly na konečných 2:2.

Pozitivní zprávou z utkání je, že se našim ofenzivním hráčům podařilo vstřelit dvě branky a vytvořit si i další dobré příležitosti. V předchozích zápasech byla právě toto jedna ze slabin našeho celku. Vzhledem k zisku pouze jednoho bodu se situace v tabulce nezměnila. Liberec má na kontě dva body a stále čeká na svou první výhru v této sezóně.

Poslední vzájemný duel s Mladou Boleslaví dopadl lépe pro náš tým. Ve venkovním zápase postrádal trenér Hoftych hned několik klíčových hráčů, přesto se mohl radovat z výhry 1:0. Jedinou branku vstřelil ve 26. minutě utkání Michal Sadílek. Obecně Boleslav patří k našim oblíbeným soupeřům, naposledy jsme s celkem ze Středočeského kraje prohráli v sezóně 2016/2017.

Slovan bude v utkání stále postrádat Koscelníka, který si odpykává trest za červenou kartu. V libereckém dresu tuto sezónu již neuvidíme Kamsa Maru, který odešel na hostování s opcí do Jeruzaléma. Naopak Ondřej Lehoczki podepsal se Slovanem nový kontrakt. Duel s Mladou Boleslaví odehrajeme v sobotu od 16. hodiny, a to na domácím stadionu U Nisy. Pro vstup je stále nutné prokazovat bezinfekčnost a antigenní test bude možné podstoupit u recepce stadionu od 13:30.

www.fcslovanliberec.cz