Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Souboj týmů ve formě! Přetlačí šelmy před plnými tribunami Jágrovy Rytíře?

21. 11. 2019 | 17:40

Naši hokejisté drží parádní sérii pěti výher. Prodloužit ji budou moct už v pátek, v souboji proti extraligovému nováčkovi je ovšem nebude čekat nic lehkého. Kladenští soutěž oživili a s legendárním Jaromírem Jágrem dokáží potrápit favority. Jak to dopadne?

hokej kladno 1
Foto: www.hcbilitygri.cz

Správný kurz

Liberečtí si v období mezi devátým a čtrnáctým kolem prošli lehčí krizí a pětkrát v řadě nezískali ani bod. Nyní však otočili kormidlem o 180 stupňů a posledních pět duelů ovládli bez ztráty kytičky! V tabulce tedy stoupají vzhůru. Momentálně jim náleží páté místo, přičemž na týmy před sebou mají, s výjimkou Plzně, více či méně zápasů k dobru.

Tygři nezaháleli ani o reprezentační přestávce a do brankoviště přivedli zvučnou posilu v podobě Dominika Hrachoviny, který tvoří silný pár s Justinem Petersem. Gólman s reprezentačními zkušenostmi si získal fanoušky už při své premiéře, v níž velmi jistým výkonem pomohl vysoko porazit Litvínov.

Poté ho na ledě Zlína čekala o poznání těžší fuška. Severočeši vedli v průběhu utkání už 4:1, jenže domácí se vrátili zpět do hry. Naštěstí už, i díky skvělému výkonu našeho maskovaného muže, pouze korigovali na 3:4. Vítěznou jízdu modrobílých tedy nenarušila ani reprezentační pauza. Ve Zlíně svůj první extraligový gól zaznamenal Adam Musil. Zaujaly také úžasné bilance Romana Graborenka a Lukáše Dernera - oba si ve vyrovnaném souboji připsali čtyři plusové body do statistik účasti na ledě!Foto: www.hcbilitygri.cz

Otloukánek? V žádném případě!

Rytíři se po mnoha neúspěšných pokusech konečně vrátili mezi českou elitu. Výsledkově nepovedené přípravné období v kombinaci s rozpačitým vstupem do extraligy způsobilo, že je mnoho lidí pasovalo na adepta pro boje o udržení. Středočeši nicméně ukazují, že to rozhodně nemusí být pravda! V tabulce se už vyšvihli na desáté místo, které by znamenalo postup do předkola play-off.

Kladno se navíc může opřít o velice solidní fazónu, vždyť z poledních pěti zápasů prohrálo jediný, když podlehlo lídrovi ze Sparty. Nadstandardní výkony podává mezi tyčemi Denis Godla. Zkušený slovenský brankář minulý víkend nejprve udržel čisté konto proti Zlínu (1:0) a posléze na ledě Olomouce inkasoval jedinkrát (3:1).Foto: www.hcbilitygri.cz

Osmašedesátka neztrácí dech

Jaromír Jágr je, hned po obránci Brady Austinovi, nejproduktivnějším Rytířem. V dosavadním průběhu sezóny zaznamenal čtrnáct bodů za osm tref a šest gólových přihrávek. Není překvapením, že drží pozici nejlepšího střelce týmu. Velké nebezpečí samozřejmě představuje v přesilových hrách. A právě faulům se určitě budou chtít obě mužstva vyhnout!

Oslabení totiž nepatří mezi jejich silné stránky. Bílí Tygři si v nich drží 78% úspěšnost, Středočeši 79%. Zajímavé je, že zatímco Liberec čelil v ročníku zatím nejméně přesilovkám soupeřů, u Rytířů je situace přesně opačná.

Vyprodáno!

Už teď je jasné, že naše hokejisty poženou zaplněné tribuny. V Liberci panuje od startu sezóny doslova hokejová mánie, zájem o Bílé Tygry je enormní. Průměrná návštěva přes 6 800 diváků je zatím rekordní a v pátek bude Home Credit Arena poprvé zcela vyprodána. Už během týdne se doprodaly poslední volné vstupenky do čtvrtého patra, domácí svatostánek se tedy naplní až po střechu! V den zápasu už se žádné lístky prodávat nebudou.

Svěřenci Patrika Augusty budou chtít svému soupeři oplatit porážku z předchozího vzájemného duelu. Ten v Kladně prohráli 3:5, ačkoliv měli slušně nakročeno k vítěství. Středočeši nicméně v poslední desetiminutovce hned čtyřikrát skórovali a převrátili stav ve svůj prospěch. Rytíři tak ustřihli vítěznou šňůru, kterou Liberečtí táhli od prvního kola.

Věřme, že nyní už se Kladenským stejný počin nepovede a podruhé tygří sérii neukončí. Zápas začíná na půdě Home Credit Areny v pátečních 18 hodin a máme se na co těšit! Rytíři se v rámci extraligy představí pod Ještědem poprvé od roku 2013.

www.hcbilitygri.cz