Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Sparta zdolala po obratu Jablonec 4:1 a je v semifinále domácího poháru

07. 04. 2021 | 18:15

AKTUALIZOVÁNO: Fotbalisté pražské Sparty postoupili do semifinále domácího poháru MOL Cupu. Obhájce trofeje ve čtvrtfinále doma porazil po obratu Jablonec 4:1. Hosté po bezbrankové první půli vedli od 47. minuty zásluhou Ivana Schranze, ale Ladislav Krejčí mladší dvěma góly otočil skóre. Konečný výsledek stanovili střídající Ladislav Krejčí starší a David Moberg Karlsson.

fotbal plestil wiesner
Foto: www.fkjablonec.cz

Sparta v sobotním ligovém duelu rozstřílela doma Teplice 7:2 a stejně aktivně načala i dnešní duel. V úvodních šesti minutách se do tří velkých šancí v šestnáctce dostal útočník Hložek, ale pokaždé zamířil mimo branku. Severočeši zahrozili v úvodním dějství pouze v samém závěru, gólman Heča si však s Kratochvílovou střelou poradil.

Ihned po změně stran Jablonec udeřil. Slovenský reprezentant Schranz vystihl malou domů stopera Vitíka, obehrál Heču a prostřelil i vracejícího se Čelůstku. Letenští odpověděli za dvě minuty. Kapitán Dočkal přihrál na hranici malého vápna Krejčímu mladšímu, který se po hattricku do sítě Teplic znovu gólově prosadil.

"Hložan (Hložek) mohl v úvodu zápas rozhodnout a už po poločase mohlo být jasno. Bohužel se to nepodařilo. O to víc mě těší, že za stavu, kdy se to obrátilo proti nám, jsme brzo vyrovnali. Naše hra potom měla svou kvalitu a byla ohodnocena dalšími brankami," řekl sparťanský kouč Pavel Vrba na on-line tiskové konferenci.

V 68. minutě brankář Hrubý vytáhl Hložkovu ránu na roh, po němž domácí obrátili skóre. Vitíkova hlavička se od břevna odrazila k pohotově zakončujícímu Krejčímu mladšímu. "Mezi chlapy jsem takovou střeleckou formu neměl. Týmově se cítíme skvěle, tohle je pouze odměna a já jenom slízávám gólovou radost," prohlásil jednadvacetiletý Krejčí mladší.

"Byla škoda, že jsme do dvou minut dostali vyrovnávací branku. Kdybychom to možná udrželi déle, bylo by to zajímavější. Po druhé brance byla Sparta silná a dominovala," uvedl jablonecký trenér Petr Rada.

V 81. minutě Sparta přidala třetí zásah. Dočkal našel za obranou Jablonce Krejčího staršího, který se nemýlil. O tři minuty později na něj navázal další střídající hráč Karlsson povedenou střelou ve vápně na vzdálenější tyč.

Pražané pod Vrbou neprohráli ani osmý soutěžní zápas a připsali si sedmé vítězství. Jablonec podruhé za sebou skončil v domácím poháru ve čtvrtfinále. "Vítězství je pro nás hodně důležité a vzhledem k průběhu celého zápasu zasloužené," konstatoval Vrba.

Oba týmy se znovu utkají za týden v ligové dohrávce na hřišti Severočechů. Mezitím o víkendu Spartu čeká derby na Slavii, zatímco Jablonec doma přivítá Zlín.

Hlasy po utkání čtvrtfinále českého fotbalového poháru MOL Cupu Sparta Praha - FK Jablonec (4:1):

Pavel Vrba (trenér Sparty): "Hložan (Hložek) mohl v úvodu zápasu rozhodnout a po poločase už mohlo být jasno. Bohužel se to nepodařilo. O to víc mě těší, že za stavu, kdy se to obrátilo proti nám, jsme brzo vyrovnali. Naše hra potom měla svou kvalitu a byla ohodnocena dalšími brankami. Vítězství je pro nás hodně důležité a vzhledem k průběhu celého zápasu zasloužené."

Petr Rada (trenér Jablonce): "Nevstoupili jsme do zápasu dobře. Sparta měla ze začátku dvě šance, které nevyužila. Pak se hra odehrávala víceméně ve středu hřiště a domácí už pak žádnou šanci neměli. Poločas skončil 0:0. Ve druhém jsme se dostali do vedení po chybě a Vitíkově malé domů. Byla škoda, že jsme do dvou minut dostali vyrovnávací branku. Kdybychom to udrželi déle, bylo by to možná zajímavější. Po druhé brance byla Sparta silná a dominovala. Třetí branka mě mrzí, protože byla zbytečná. Rozhodčí u toho byl, hráč zahrál rukou, ale rozhodčí to pustil a dostali jsme třetí branku. U čtvrté branky nebyl Karlsson dostoupený a trefil to na zadní tyč. Sparta byla lepší, vyhrála zaslouženě. Ale měli jsme tam pasáže, v nichž jsme nehráli špatně oproti předchozím výkonům tady. Teď máme dva dny na to, abychom se dali do kupy a připravili se na ligu."

Čtvrtfinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:

Sparta Praha - Jablonec 4:1 (0:0)

Branky: 49. a 69. Ladislav Krejčí II, 81. Ladislav Krejčí I, 84. Karlsson - 47. Schranz. Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler. ŽK: Pleštil, Podaný (oba Jablonec). Bez diváků.

Sestavy:

Sparta: Heča - Sáček, Vitík, Čelůstka, Polidar - Wiesner (63. Karlsson), Pavelka, Ladislav Krejčí II, Dočkal (85. Souček), Plavšič (71. Ladislav Krejčí I) - Hložek (85. Minčev). Trenér: Vrba.

Jablonec: V. Hrubý - Haitl (24. Podaný), Kubista, Zelený, Krob - Pleštil (77. Chramosta), Považanec, Kratochvíl (77. Hübschman), Jovovič (46. Smejkal) - Doležal (66. R. Hrubý), Schranz. Trenér: Rada.

čtk