Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Start zimní přípravy fotbalového Jablonce bez velkých změn. Na obzoru je sedm zápasů a soustředění ve Španělsku

07. 01. 2020 | 18:10

V úterý 7. ledna na jablonecké Střelnici odstartovala zimní příprava svěřenců trenéra Petra Rady. Jedinou změnou je, že s námi zatím nepokračuje Jan Sýkora, kterému skončilo hostování 31. 12. 2019. Čeká nás sedm zápasů a soustředění ve Španělsku.

foJNpripravaJablonec3 - kopie (2)
Foto Artur Irma

„V zimní přípravě nás čeká sedm přípravných zápasů. Teď budeme trénovat v domácích podmínkách, hrát budeme v Tipsport lize a 23. ledna odlétáme na soustředění do Španělska,“ prozradil hlavní body přípravy trenér Petr Rada.

Hlavní porci zápasů v České republice obstará tradičně zimní turnaj Tipsport liga, ve které odehrajeme skupinu na Xaverově. A hrát budeme proti Příbrami, Bohemians Praha 1905 a Dukle Praha. „Na Tipsport lize je to prakticky stejné. Jsou tam dva ligoví soupeři a jeden druholigový soupeř, ale s ligovou tradicí. Myslím si, že je to pro nás dobře, hrajeme to každý rok. V Praze jsou lepší podmínky než u nás se sněhem. Na soustředění ještě nemáme všechny soupeře, Krasnodar je jistý, ale zbytek ještě není stoprocentní. Všechny týmy, které v tom období budou ve Španělsku a mohli bychom s nimi hrát, jsou všichni kvalitní. Je to něco jiného než přípravné zápasy s českými týmy,“ říká k soupeřům během zimy Petr Rada.

Složení kádru bude prakticky stejné, jako bylo na konci podzimní části. Jedinou změnou je neúčast Jana Sýkory, kterému k 31. 12. 2019 skončilo hostování v Jablonci. Klub má však nadále o služby Jana Sýkory zájem a probíhají jednání. Nyní se však připravuje ve svém mateřském klubu Slavii Praha. „Sýkora s námi není, je ve Slavii. Jinak je kádr prakticky beze změn. Žádní noví a nikdo neodchází. Jen mimo Sýkory, který se vrátil do Slavie,“ dodal Petr Rada.

Během zimní přestávky také došlo k prodloužení kontraktu brankáře Vlastimila Hrubého, který podepsal novou smlouvu do 30. června 2022. „Je to kvalitní ligový gólman. Vlasta je v Jablonci zabydlený a chce tady zůstat, už tady odehrál pár let. Myslím si, že co se týče výkonnosti i charakterově, tak s Honzou Hanušem a Adamem Richterem vytvořili dobrou trojici. Takže pro klubu i pro Vlastu je to dobře, i když je to velká konkurence pro Honzu Hanuše,“ pochvaluje si své brankáře Petr Rada.

Poprvé se letos vydáme na soustředění do Španělska. Poslední roky jsme trávili v Portugalsku, ale klub učinil v tomto směru změnu. „Změna to asi bude, nikdy jsme tam nebyli. Možná někteří hráči někdy jo. Uvidíme, jaké to bude. Teď jsme byli poslední dvě zimy v Portugalsku, kde to bylo velice dobré. Teď přišla změna. Věřím, že si to hráči budou chválit. Hotel není tak podstatný, důležité je hřiště a soupeři,“ říká trenér Petr Rada.

Odlet do Španělska je 23. ledna 2020 a plánovaný návrat je 3. února. Ve Španělsku odehrajeme celkem tři zápasy. Dva soupeře již známe a třetí duel je ještě v jednání. Prvním soupeřem bude ruský klub FK Krasnodar a druhé utkání bychom měli odehrát proti Shonan Bellmare z Japonska. Třetího soupeře se dozvíme v nejbližší době.

Foto: Artur Irma

Po návratu ze soustředění nás čeká ještě pobyt v Jablonci. V České republice také odehrajeme poslední přípravné utkání před startem jarní části ligy. V sobotu 8. února se od 15 hodin utkáme v Nymburce s FC Slavoj Vyšehrad.

O týden později pro nás odstartuje jarní část FORTUNA:LIGY, kdy na Střelnici přivítáme 1.FK Příbram! Přesný termín zápasu ještě není potvrzený.

www.fkjablonec.cz