Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Stoper Jablonce Nemanja Tekijaški: Z kabiny máme nemocnici, Bohemka zaslouženě vyhrála

31. 03. 2024 | 14:40

Stoper Jablonce Nemanja Tekijaški se v pozápasovém rozhovoru po porážce na Bohemians ohlíží za zápasem, nadupaným programem následujícího týdne, i řadou zraněných hráčů.

bohemRozh
Foto z www.fkjablonec.cz

Inkasovali jsme dvakrát během první půle po našich chybách. Ale hlavně jsme byli málo nebezpeční v soupeřově vápně.

Přesně, hlavně nám chybělo finále. Před vápnem soupeře jsme byli dost, ale chyběla finální přihrávka či střela. Chtělo to tam mít i více hráčů. Naopak jsme zbytečně ztráceli balony, hlavně v první půlce. O poločase jsme si k tomu něco řekli, ale i druhý poločas jsme nebyli nebezpeční v jejich vápně, tak jak jsme chtěli. Bohemka dneska zaslouženě vyhrála.

Trenér Látal si postěžoval, že mu před zápasem vypadlo osm hráčů.

Měli jsme hodně času se na ten zápas nachystat. Ale problém byl v tom, že jsme ještě den před zápasem nevěděli pořádně sestavu, v jaké nastoupíme. Hodně nás je zraněných a nemocných. Někdo hrál i s nemocí. Bylo to šílené a tak to i dneska vypadalo. Musíme se zlepšit. Už v úterý nás čeká Plzeň doma v poháru, to bude také hodně důležitý zápas. Pokusíme se postoupit v MOL Cupu. Pak bychom chtěli porazit doma Ostravu a zkusit se vrátit do prostřední skupiny tabulky.

Jak bude těžké se teď připravit zmiňovaný náročný program příštího týdne (Plzeň/MOL Cup a Ostrava/Fortuna:liga)?

Neřekl bych, že to bude těžké. My z takového programu a zápasů máme radost. Oba zápasy budeme hrát doma. V MOL Cupu můžeme postoupit do semifinále, kde by nás případně čekal Zlín doma a pak v případném finále je možné už všechno. V lize nás čeká v neděli doma Ostrava, to je také dobrý soupeř. Věřím, že na tu prostřední skupinu máme stále ještě šanci.

Rozhodčí Černý rozdal v zápase úctyhodných dvanáct žlutých karet. Bylo to opravdu tak tvrdé utkání?

Vůbec nevím, že jich bylo dvanáct. Možná to bylo tím, že se hrálo nahoru dolů. Fauly tam možná byly, aby se zastavily rychlé protiútoky. Ale žádný ostřejší faul na červenou jsem neviděl.

K řadě zraněným se dnes přidali během hry i Drchal a Velich.

Máme z kabiny tak trošku nemocnici. Ale ti kteří zbyli, musí teď pomoct. Musíme bojovat. Máme kde brát, máme tam mladé kluky. Každý dostane šanci.

www.fkjablonec.cz