Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Sváteční střelec Petr Kolmann nasměroval Liberec k desáté výhře v řadě

07. 12. 2019 | 7:15

Premiérovým gólem v sezoně, navíc z netypické pozice před brankou, nasměroval liberecký obránce Petr Kolmann Bílé Tygry k přesvědčivému vítězství 5:0 nad Třincem. I s jeho přispěním tak Severočeši zvládli vítězně reprízu finále play off minulé sezony, zapsali již desátou výhru v řadě a v tabulce se vyhoupli už na druhou pozici za vedoucí Spartu.

"Já nejsem žádný střelec, moc branek nedávám. Každý gól je tak pro mě nádherný a bonus navíc," radoval se Kolmann po utkání. Defenzivní bek se mezi střelce zapsal ve 36. minutě, kdy tečoval střelu Tomáše Hanouska. "Byla tam situace tři na dva a já jsem podporoval útok. Odrazil se ke mně puk za bránu, já jsem ho poslal nahoru na modrou čáru a jel jsem před branku. Čekal jsem na střelu a byl připravený clonit nebo tečovat. Povedlo se mi puk tečovat a naštěstí to prošlo až do branky," popsal svou trefu liberecký odchovanec.

V souboji dvou ofenzivních týmů se dali očekávat gólové hody, diváci v liberecké Home Credit aréně ale čekali na první gól až do závěru druhé třetiny. "Bylo to dlouho vyrovnané utkání. Ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. My jsme navíc týden nehráli, takže jsme nechtěli hned zkraje zápasu bezhlavě útočit. Důležité bylo, že jsme dali první branku, pak se nám hrálo lépe. Hodně nám pomohlo také ubráněné dlouhé oslabení na začátku zápasu. Odehráli jsme ho výborně a Třinec jsme do žádné větší šance nepustili," uvedl Kolmann.

Foto: www.hcbilitygri.czSeveročechům poté vyšel výborně vstup do třetí části, kdy se v rozmezí dvou minut gólově prosadili hned třikrát. Jednatřicetiletý zadák označil za klíčový druhý gól domácích. "Vedení 1:0 ještě nic neznamená. Třinec však musel ve třetí třetině více otevřít hru a druhým gólem jsme se přeci jenom více uklidnili. Myslím, že jakmile jsme pak vstřelili třetí gól, tak bylo po zápase," řekl Kolmann.

Bílí Tygři v utkání opět ukázali, že se v současné chvíli nachází v obrovské herní pohodě a natáhnuli vítěznou sérii již na deset utkání v řadě. "Momentálně cítím z týmu obrovskou sílu. Před deseti zápasy jsme byli hodně dole, měli jsme sérii proher. Hodně jsme ale od té doby zapracovali na defenzivě, oproti začátku sezóny dostáváme minimum branek. Útok máme nabitý a jsme schopni každý zápas soupeře přestřílet," dodal Kolmann, který věří, že budou Tygři vyhrávat i nadále. Jejich dalším soupeřem budou v neděli Karlovy Vary.

čtk