Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Svým stylem hry bych mohl zapadnout do libereckého systému, říká syn legedárního otce Kelly Klíma

18. 05. 2023 | 8:08

První ofenzivní posilou do nové sezony se zkraje května stal Kelly Klíma, který přišel na hostování z Hradce Králové. Energický křídelník by měl Tygrům dodat rychlost a agresivitu. "Je tu bruslivý tým, který hraje pro soupeře nepříjemný hokej. Věřím, že tu rychle zapadnu," těší se mladý forvard.

klímaKelly
Foto z www.hcbilitygri.cz

Brusle v liberecké Home Credit Areně zatím ještě nenazul, Klíma se přes léto připravuje individuálně ve Spojených státech. Do Čech přicestoval kvůli nešťastné rodinné události, když 4. května náhle zemřel jeho otec Petr, slavný hokejista s téměř 900 starty v NHL. Pětadvacetiletý útočník si kromě toho našel čas i na své budoucí spoluhráče. Přišel se podívat na trénink, popovídal si s trenéry, nakoukl do zázemí. "Je to tady parádní, už teď se na to těším. S příchodem jsem neváhal. Trenér Filip Pešán mi říkal ty správné věci a rychle mě přesvědčil," přiznává.

Klíma má za sebou turbulentní sezonu. Stejně jako ty dvě předchozí ji začal v hradeckém Mountfieldu, ve druhé polovině základní části se však stěhoval do Mladé Boleslavi v rámci výměny za Jana Eberleho. "Nebyla to moje nejlepší sezona, zkraje jsem byl zraněný, pak jsem se do toho těžko dostával. Nepomohla mi ani výměna do Bolky," mrzelo ho. "Doufám, že tady budu zdravý, čerstvý a budu mít lepší start," dodává.

A jak vzpomíná na zápasy proti Bílým Tygrům? Největším mementem je pro něj čtvrtfinálová série z roku 2021, ve které Severočeši vyřadili Hradec 4:0 na zápasy. "To si pamatuju přesně. V polovině zápasu jsme vedli 3:0, nakonec jsme padli 3:4 v prodloužení, a pak už jsme prohráli všechno. Jsem rád, že jsem teď na správné straně," usmívá se.

Současný mančaft ošlehaný několika úspěchy z poslední dekády prochází postupnou přestavbou, kdy se bude stále více sázet na mladé hráče. I toho by měl být Klíma součástí. "Máme výborný tým, myslím si, že toho můžeme hodně dokázat, říká odhodlaně.

www.hcbilitygri.cz