Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Theo Gebre Selassie i Michael Rabušic podepsali s libereckým Slovanem novou smlouvu

12. 06. 2022 | 16:16

Oba v libereckém dresu před deseti lety získali mistrovský titul a oba budou pod Ještědem v hráčské kariéře pokračovat i v příští sezoně. Pětatřicetiletý Theo Gebre Selassie a dvaatřicetiletý Michael Rabušic podepsali novou smlouvu na nadcházející sezonu.

gebreTOP
Theo Gebre Selassie. Titulní foto + fotogalerie: archiv Slovan LIberec

Proč Theovo rozhodování zabralo nějaký čas? „Poté, co jsem si sám ujasnil, jestli mám ještě chuť dál hrát na profesionální úrovni, jsem to konzultoval i s rodinou, jestli mi umožní pokračovat v hráčské kariéře. I tam jsme se shodli. Následně už to bylo jen o tom, zda dojde k dohodě s vedením a zda mě ještě trenér bude chtít a budu mít svůj přínos na hřišti i v kabině. Po zvážení všech těchto aspektů došlo k tomu závěru, že jsem teď podepsal smlouvu na příští sezonu,“ vysvětluje pětatřicetiletý otec dvou synů, který tak bude moct přidat další starty k dosavadním 127 ligovým duelům za náš klub.

Pětatřicetiletý Theo Gebre Selassie a dvaatřicetiletý Michael Rabušic podepsali novou smlouvu na nadcházející sezonu.

Na mentorskou roli v kabině nebude Gebre Selassie sám. „Jsem pochopitelně rád, že nás zkušených hráčů bude v kádru víc a budeme dál moct mladším předávat zkušenosti na hřišti i mimo něj,“ pochvaluje si Theo i v souvislosti s pokračováním svého spoluhráče z mistrovské sezony 2011/12 a nejlepšího střelce našeho týmu v minulém ročníku Michaela Rabušice.

„Já jsem samozřejmě chtěl ještě pokračovat, jsem přece jenom o něco mladší než Theo. Už v průběhu jarní sezony mi trenér řekl, že o mě má zájem, což pro mě bylo podstatné. Asi k tomu přispělo, že jsem dal nějaké góly a zůstal celou sezonu zdravý. Nakonec jsme se s vedením dohodli na smlouvě na další rok, za což jsem rád,“ říká útočník, který se už dostal do TOP 10 hráčů s nejvíce ligovými starty za Slovan (zatím 146).

A jak „Rambo“ vidí svou roli v týmu? „Doufám, že klukům tady ještě pomůžu jak na hřišti, tak hlavně v kabině, kde je třeba udržet nějaký řád a pomáhat mladým hráčům, aby se zlepšovali a přispělo to k dobrým výsledkům celého týmu,“ přeje si autor 53 branek v nejvyšší české soutěži.

www.slovanliberec.cz