Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Tomáš Filippi byl zvolen hokejistou sezóny, Král je nejlepší nováček. Tygři uhráli celkem čtyři "zářezy"

08. 05. 2024 | 8:33

Již tento týden odstartuje v Praze a Ostravě mistrovství světa, ještě předtím ale bylo potřeba ocenit ty nejlepší hráče uplynulého extraligového ročníku. Na tradičním galavečeru Hokejista sezóny zazněla hned tři tygří jména!

filipi
Tomáš Filippi v akci, archivní foto

Tomáš Filippi na galavečeru Hokejista sezóny

O vítězi rozhodovali samotní hráči, takže si toho nesmírně vážím. Děkuji všem, kteří mi dali hlas, zřejmě mám dobré kamarády. Toto je určitě jedno z největších ocenění, které jsem v kariéře dostal.

Útočník Tomáš Filippi zažil svůj nejlepší rok v kariéře! V základní části zaznamenal 25 gólů a 37 asistencí, tedy dohromady 62 kanadských bodů. Tato bilance znamenala vítězství v extraligové produktivitě a zároveň překonání klubového rekordu legendárního Petra Nedvěda. Za tyto výkony byl na galavečeru oceněn jako nejlepší hráč sezóny! Nutno podotknout, že o vítězi hlavní kategorie rozhodují v hlasování samotní hráči. O to více je toto prvenství cennější. Filippi se tak stal druhým hráčem Liberce, jenž anketu ovládl. Prvním byl právě Petr Nedvěd v roce 2012.

Zkušený forvard šel na pódium jako poslední z individualistů, už před ním ale zazněla jména i jeho mladších spoluhráčů. Průlomový ročník zažil gólman Daniel Král, jenž v základní části nastoupil do 34 zápasů, v nichž si připsal 91,3% úspěšnost zásahů. Další tři starty přidal v play-off, kde tuto statistiku vylepšil na 92,4 %.

Při nemoci Dávida Hrenáka se ve dvaceti letech více než obstojně chopil role brankářské jedničky a ani jeho počiny nezůstaly bez povšimnutí. Od členů hokejové redakce ČT Sport totiž obdržel nejvíce hlasů a za tuto sezónu byl zvolen nejlepším nováčkem! Z Tygrů toto ocenění naposledy získal Dominik Lakatoš v roce 2016. Mezi kandidáty byli i mladíčci Tomáš Galvas a Jaromír Pérez, kteří se umístili mezi pěti nejlepšími.

Svou minutu slávy si vychutnal i Jakub Rychlovský, o jehož triumfu se vědělo už předem. Mladý útočník se zařadil mezi hlavní lídry našeho mužstva a patřil mezi největší objevy uplynulého ročníku. V základní části vsítil 26 gólů, za což obdržel titul nejlepší střelec sezóny. Premiantem mezi snajpry byl Rychlovský jako první hráč Liberce v historii!

www.hcbilitygri.cz