Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Tomáš Filippi o týdnu na ledě: Je dobrý vypadnout z posilovny a dělat něco jiného

20. 06. 2019 | 8:24

Přestože část obou předchozích sezon strávil v dresu Bílých Tygrů, letní přípravu absolvuje jako hráč Liberce po pěti letech. Tomáš Filippi tak vůbec poprvé okusil, jaké to je si v červnu zatrénovat na ledě. "Nikde jinde jsem to nezažil. Je to dobré zpestření té rutiny na suchu," přiznává.

hokej filippi
Foto: www.hcbilitygri.cz

Je týden na ledě velkým osvěžením přípravy?
Je dobrý na chvíli vypadnout z posilovny a zase dělat něco jiného, než co děláme celou přípravu. Aspoň si na to zase trošku navykneme. Je to lepší, než jen zvedat činky nebo jezdit na kole.

V Liberci je to už tradicí, zažil jsi to i jinde?
Ne, já jsem letos poprvé takhle v létě na ledě. Ale jinak nemám problém s tím, když dva měsíce nebruslím. Dostanu se do toho během pár dní. Jde hlavně o zpestření, které nikde moc nevidím. Je fajn, že to tady máme.

Po jak dlouhé době ti tak ten led začíná chybět. Po dvou nebo třech měsících?
Byla dlouhá sezona, takže nemůžu říct, že by mi nějak hodně chyběl. (smích) Během roku je toho ledu dost. Za ten týden se toho stejně tolik nenatrénuje, spíš je to oživení.

Jaká zatím je příprava? Je to hodně náročné?
Já trénuju sám, takže dobrý. (smích) Ne, dávám si do těla, už vím, co moje tělo potřebuje a myslím, že se dokážu dobře připravit. Je to taková neoblíbená část sezony, ale už se to dá udělat i tak, aby to hráče bavilo.

Vy trénujete často i s Michalem Bulířem. Probíhají nějaké hecovačky?
My trénujeme spíš na střídačku. Bulda začíná dřív a já chodím po něm, aby na nás trenér měl čas. Když zvedáme těžké váhy, tak abychom si nic neudělali. Občas tam samozřejmě hecování proběhne. To k tomu patří.

A plán máte hodně podobný?
Máme to podle mě úplně stejné. Bulda akorát začal s předstihem, protože skončil sezonu někdy v půlce ledna. (smích) Proto se do toho pustil o dva týdny dřív. Za chvíli už bude asi pomalu končit, takže to tam nějak dotáhneme.

www.hcbilitygri.cz